Änglarna på Sollyckan!

De små fina änglabarnen här på Sollyckan har tjuvstartat sitt nyårsfirande med tomtebloss.

Gott Nytt År Lovis och Emil!

 

 

 Snart fyller jag år!

Eller, snart och snart är kanske att ta i, det ska ju först och främst bli ett nytt år först...
Men sen går det snabbt till februarimånad! ;)

Saken är den att jag har kommit på 2 födelsedagspresenter som jag önskar mig och faktiskt behöver!

Glassmaskin, ok kanske inget jag behöver men jag tycker att det skulle vara väldigt roligt att ha en sådan!
Vill ha en  liknande som den jag en gång i tiden haft, dvs man ska kunna göra ca 1 liter glass i den.
Här är ett förslag som jag hittade på Net on net.
Sen har jag upptäckt att jag faktiskt behöver en sak, en gjutjärnsgryta på minst 5 liter.
Har en på 3 liter men den är i minsta laget om man ska laga mat till mer än familjen.

Från Skeppshult kommer denna, som för övrigt är lika dan som den jag har men större.

Stor dag för Elis idag!

Tro det eller ej, men undrens tid är inte förbi!
Nu ska jag inte svära på att detta är sant, men jag tror faktiskt det på riktigt!
ELIS HAR EN TAND PÅ GÅNG!!!!
Han har de senaste dagarna dregglat nå´t förskräckligt, men jag har ju liksom gett upp hoppet om att han skulle få några tänder över huvud taget (när jag var hos tandläkaren själv för någon vecka sedan så frågade jag henne om hur länge det kunde dröja att tänderna började titta fram, fick då till svar att det är ytterst ovanligt att barn föds utan tandanlag... Sen är det ju oxå så att Elis är ju egentligen inte 1 år utan bara 9½ månad och bara för att han började sitt liv utanför magen tidigare så innebär ju inte det att tänderna växer fortarre...)  så att det skulle vara tänder på gång har jag inte riktigt trott på....
Men idag stack jag in ett finger i munnen på honom och kände efter och nog kunde jag allt känna något vasst där nere i nederkäken, så idag har jag känt, känt och känt så snart har jag nog tryckt tillbaka den igen! ;-)
Så vi får väl se vad som händer de här närmsta dagarna...
Någon som förresten vet när man börjar borsta med tandkräm?


Idag har Elis även gjort premiär hos frisören!
Det gick riktigt bra och fin blev han!
Han satt i mitt knä med skyddskappa på sig. Luggen blev klippt och resten av håret klipptes igenom och även rakapparaten var framme i nacken och på sidorna.
Nu låter det kanske som att Elis har världens jätte kalufs och så är ju inte fallet, men han har ganska mycket hår och nu jämnades det till och en faktisk frisyr har börjat ta form.
Sen är det ju bra att vänja sig vid frisören i små lagom doser...
Ismone var bara 4½ månad första gången hon blev klippt så här ligger ju Elis i lä!

Synes!Det blir inte alltid som man vill!

Igår fick Elis testat sitt ena pussel han fick i julklapp, han kämpade väl och var riktigt duktig på att få bort bitarna. Jag kunde faktiskt skymta försök till pincettgrepp! Men efter ett tag blev han arg när han inte fick tag i alla...Julen 2010

Då är julen 2011 snart över och den har varit oerhört annorlunda mot julen förra året, eller egentligen så var det förra julen som var oerhört annorlunda mot övriga jular jag firat.

Elis hade ju bestämt sig för att göra entré 10 veckor tidigare än beräknat, den 19 december istället för den 22 februari. Detta i sin tur innebar att vi vid den här tiden på året förra året bodde tillsammans med Elis på avd 17, neonatalavdelningen på sjukhuset i Halmstad.

Lille julafton kom Ismone till oss och sov över på sjukhuset för första gången. Så julaftonsmorgon vaknade Ismone, Stefan och jag i samma rum. Morgonjulklappar från svärföräldrarna var med skickade så vi kunde öppna varsin klapp när vi ätit frukost. Jag fick en jättesöt ljuslykta.

Efter frukost så körde Stefan och Ismone till Varberg, och det kändes lite i mitt hjärta när jag vinkade av dem i sjukhusentrén. Att inte få fira jul som vanligt var inte det värsta utan att vara ifrån Ismone en dag som denna...
Att sen inte kiosken eller restaurangen på sjukhuset hade öppet så man kunde köpa sig en tidning ens tyckte jag var urdåligt.

Väl uppe på avdelningen så glömde man bort att det var julafton, där var ju allt som vanligt (om man bortser från att sjukhuslunchen den här dagen bestod av en liten jultallrik som man kunde varit utan...) Elis fick mat var tredje timme och där emellan så satt jag i fåtöljen och mös med honom, då var jag hans levande kuvös.
Jag minns faktiskt inte om jag tittade på Kalle Anka eller om jag satt med Elis i famnen då. Mat skulle han åtminstone ha kl 16...

På eftermiddagen kom Stefan tillbaka till oss och med sig hade han Katrinplommon och vispgrädde, det enda jag beställt från Varberg!
På kvällen beställde vi pizza med hemkörning som Stefan var nere och hämtade vid sjukhusapoteket. Karl Bertil Jonssons julafton tittade vi oxå på, vilket vi annars inte brukar göra.

På juldagen eller om det var annandagen kom Mamma och Pappa förbi med Ismone så att vi fick kramas lite. Det blev en snabbfika nere i cafeterian, på avdelningen fick vi ju inte ta emot besök.

Ismone fortsatte sedan ner till Kävlinge med mamma och pappa för att fira nyår där nere.

På avdelning 17 fortsatte dagarna som vanligt...

På julafton 2010 var Elis 6 dagar gammal.Nu är det spännande!Juldagen

Efter en långfrukost tillsammans med Stefans föräldrar och mamma och pappa (kanske ganska självklart eftersom vi var hos dem) så började vi att packa ihop våra saker. Stefans föräldrar packade sin bil full med våra saker eftersom vi inte fick plats med så mycket mer än våra kläder och Elis stol. Därefter körde de mot Varberg, själv så stannade vi och åt lunch, spagetti och köttfärssås innan vi körde hemåt.

Väl hemma så testade vi Den försvunna diamanten - hur kul som helst! Ismone och jag spelade i lag och vi vann!
Därefter testade Ismone och jag spelet Operation, oxå det riktigt kul!

Sen har vi bara softat i soffan framför tv:n.

Ser nu fram emot att läsa i min nya bok och min utlovade sovmorgon i morgonbitti! Sen ska jag ge mig ut på datorjakt!Synes!Julaftons kväll

Äntligen så hade klockan passerat 15.00 då Kalle Anka och för min del julafton börjar på riktigt.
Det var dags att börja äta julmat! I köket stod maten uppdukad.

Favoriten för mig i år var nog brysselkålen med baconströssel, sen är jag ju oxå vansinnigt förtjust i Kävlinge leverkorv.

Elis hade sovit en liten stund, så han orkade sitta med när vi andra åt - själv så höll han sig till välling och pepparkaka.När maten var uppäten och vi höll på att duka av så hördes det ett knackande på fönstret ute i tv-rummet, tomten kom!

Ismone fick hjälpa honom att läsa på paketen, och tro det eller ej men nästan alla paket var till Ismone och Elis!Paketöppning är fortfarande lika roligt tycker jag!
I år så hjälpte jag Ismone att läsa på paketen vem de var ifrån så att vi fick koll på det hela, när Ismone var klar med sina så hjälpte hon Elis med hans klappar, först där efter så fick jag öppna mina!I år fick bla Ismone:

Walkie Talkies, tuschpennor, pysselbok, armband, örhängen, mössa, vantar, halsduk, äggkopp, paraply, spel (Alias, Den försvunna diamanten, Operation) 2 spel till hennes tv-spel, trosor, Rolf Bergh tomte, Rolf Bergh tomtehus, bok, 2 Hello Kitty dvd-filmer, 500 kronor, pennvässare, Pet Shop, väska och börs.

Elis fick bla:

Speldoseräv, mobil, lekmatta, bollleksak, 500 kronor, bok, ljusstake, äggkopp, pussel, gymnastikboll, tomte, tomtespeldosa, radio/cd-spelare, Teletubbies dvd-film, pyjamas, aktivitetstavla, Spöket Labankudde och body.

Jag då? Fick jag några julklappar?
Jo då och många blev det (kanske som kompensation från förra året då jag inte fick någon...)
Jag fick; bok, rengöringslotion, presentkort på make-up rådgivning, läppbalsam, ljuslykta, halsband och en hotellövernattning på Hotell Royal i Göteborg - bara Stefan och jag!

En oerhört skön julafton tog slut vid 00.30 då vi kröp till sängs. Jag är så glad att vi i alla år (om man bortser från förra året då Stefan och jag tillbringade julafton på Neo i Halmstad, men Ismone firade med mormor, morfar, farmor och farfar) sedan jag träffade Stefan har firat jul tillsammans med båda våra föräldrar.
inget åkande från en släkt till den andra utan vi har bara kunnat ta det lugnt! Jag vet att det är få förunnat att ha det så, så jag är oerhört tacksam att vi kan ha det så!

Synes!Tystnad!

Kalle Anka pågår!I väntan på Kalle Anka...

Jag och Stefan har tagit en skön julpromenad och Elis har ätit sin första pepparkaka!Äntligen julafton!

Så blev det julafton detta året med!

Morgontomten kom i år oxå med klappar till både Elis, Ismone, Stefan, pappa och mig.
Ismone blev så glad för sina discotights och mockasiner att hon genast var tvungen att ändra klädvalet inför resten av dagen.

Nu väntar vi in Stefans föräldrar, då det blir sopplunch.

Sen får vi ju hoppas att tomten kommer!

Synes!Uppesittarkväll!

Som traditionen bör så firar vi uppesittarkväll tillsammans med mamma och pappa.
Bingolotter är inköpta och självklart hoppas vi på storvinsten! I skrivande stund är det dock bara pappa som vunnit, 100 kronor!

Idag har det annars hunnits med lite av varje; jag och Stefan åkte på förmiddagen en liten tur till Löddeköpinge och Center Syd, handlade de sista julklapparna och passade på att ta en fika på tu man hand utan barn, kändes som att det var länge sedan.
En liten tur förbi familjen Brand för att lämna julklappar hann vi oxå med.
På eftermiddagen körde Ismone och jag ner till Monna, Nappe, Jennie och Maja. Ismone längtar ju så efter Maja.
Hemma hos mamma och pappa igen så gick vi in till Ulla och Stig för att önska God Jul. Stig är ju absoluta favoriten hos Ismone, som hon trivs i hans sällskap! Ismone och Elis fick världens finaste pepparkakshus av Ulla som hon har virkat - helt underbart! Bild bevis kommer!

I morgon är det julafton och då kommer Stefans föräldrar oxå hit och förhoppningsvis även tomten!

Synes!Sista besöket på habiliteringen för i år.

Idag var det då dags för ett nytt besök på habiliteringen. Ett besök då vi skulle träffa delar av teamet runt Elis; läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och kurator. Jag trodde att de skulle undersöka honom lite mer och ev kunna ge oss lite mer information om hans skada men det var mest vi som fick beskriva hur vi tycker han ändrats sedan sist vi sågs. Hjärnröntgen blir inte av förrän han väger 10 kg och eftersom han precis kommit upp i 7 kg så känns det som att det kommer att dröja...
19 januari så ska han göra en sk CPUP, vad det är förklarar jag en annan gång...
Oxå ska vårdbidrag sökas. Varför får jag ångest varje gång jag ska kontakta försäkringskassan? Kan det vara för att jag och säkert inte bara jag upplever att det är så krångligt med alla deras papper som ska fyllas i...

Men om jag ska summera besöket så var de nöjda med det de såg; en go och glad kontaktsökande kille!
Vi var nöjda med att de var nöjda...

Nu är vi redo för avfärd mot Skåne i morgon, ska bara packa ner det jag lagt fram. Men innan vi åker ska vi ta farväl av Niklas...

Synes!Hej mitt vinterland!

Idag när jag, Ismone och Elis gick upp strax innan kl 7 så låg det faktiskt lite snö på marken!

Får se hur länge den ligger kvar...Granen står så grön och grann i stugan...

Igår var Stefan och Ismone och köpte gran, ett jobbigt moment för Stefan då han är rädd att jag inte ska bli nöjd...

Detta hänger ihop med att han för några år sedan själv var iväg och köpte en gran (varför jag inte var med vet jag faktiskt inte) i vår lilla affär. En billig vanlig gran (vi brukar ha kungsgran) som saknade grenar, barr och verkligen såg hemsk ut... Det året var jag inte nöjd...

Idag när Elis sov och Ismone var hos Gunilla så tog vi in granen och släppte ut den ur nätet, spänningen var oliiidlig!
Och granen var riktigt fin!
Vi fick den i julgransfoten, men då uppenbarades ett problem - där var en tjock gren i vägen. Det var bara att ta fram sågen och såga av den! Resultatet blev en gran som kom i julgransfoten men som såg lite annorlunda ut än tidigare - det blev liksom ett hål i den...
Men det ordnar vi i morgon när halmtomtarna och bocken kommer ner från vinden!

Ikväll har Ismone och jag klätt den medans Stefan griljerade skinkan. Och om en stund ska Stefan och jag njuta av ett glas glögg och en skinksmörgås!Det händer i veckan!

Måndag: Elis fyller 1 år!

Tisdag: Till stan och shoppa de sista julklapparna. Ta in och klä granen.

Onsdag: Till habiliteringen med Elis på läkarbesök.

Torsdag: Elis följer med Ismone till dagmamman när vi går på begravning. Åker till Kävlinge!

Fredag: Julklappsleveranser i Kävlinge. Uppesittarkväll!

Lördag: Julafton!

Söndag: Åker hem till Varberg igen.Blogga från mobilen...

.... är ingen hit!
Bilderna kommer i mängder och huller om buller och bara vissa blir utvalda...
Blir tokig!

Ok, kommer inte tomten med en dator till mig så får jag väl köpa en själv!Tillbaka på brottsplatsen!

I lördags var det så dags för den numera traditionella festen "lördagen-innan-julafton" hemma hos Pelle och Carmen.
Det var på den här festen förra året som mina värkar började...
Och i år fick Elis följa med! Festen är ju egentligen barnfri men vi tycker att Elis är för liten att lämnas bort....

God mat (alla har med sig en liten typ förrätt med tillhörande dryck) och trevligt sällskap.
Vi bjöds på spanska delikatesser med champagne, jätteräkor och vitt vin, kräftsoppa och vitt vin (vårt bidrag), gubbröra på kavring med lime snaps, liten spanskinfluerad jultallrik med julöl, skinkrullar med basilikacreme med rött vin och till sist panacotta med Asti.

Festen brukar hålla på länge men för oss tog den slut strax innan 1 då vi kände att i år får detta räcka!

Lite bilder från partajet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Behöver hjälp!

Åh vad kul det hade varit att gå en bloggkurs - om det nu finns...

Vill lära mig mer om hur man kan utforma sin blogg och slippa få med som i förra inlägget vissa foton hur många gånger som helst...

Steg ett måste dock vara att skaffa en dator, sen hade det varit kul om någon kunnat bli min privatlärare...
Någon som kan och vill????Födelsedag!

Idag fyller Elis 1 år!
Var har tiden tagit vägen?

Igår hade vi födelsedagskalas för Elis. Mormor och morfar, farmor och farfar, Inger och Bengt och familjen Mangas-Larsson var här och gratulerade.
Det bjöds på kaffe, saft, kakor och tårta.

Idag tar vi det bara lugnt och myser med vår 1-åring.

Presenterna han fått är: Mamma & Pappa - Flygplanshylla, Ismone - egen vävd liten matta och en Teletubbie, Mormor & Morfar - matta och kulbana, Farmor & Farfar - 500 kronor och leksakstelefon, Inger & Bengt - mjukishund och leksak, Familjen Mangas-Larsson (gudföräldrarna) - födelsedagståg, Familjen Gillgren - Adidas gympaskor och Maja & Jennie - barbapapakulbana och haklapp.

Här kommer lite födelsedagsbilder!

Synes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tänder...

Elis tänder lyser med sin frånvaro och jag tvivlar på om han någon gång kommer att gå några...
Men igår så kommer Ismone och säger: - Det känns som att jag får en tand här inne. (oxå pekar hon med fingrarna inne i munnen...)
Vi går in i badrummet för bättre belysning och så tittar jag henne i munnen och mycket riktigt hennes första permanenta tand håller på att göra entré!
Jag var tvungen att ta fram en bok och läsa om tänderna och där stod att de första permanenta kindtänderna brukar komma i 6-års åldern och oftast i nederkäken. Detta tyckte Ismone var jätteroligt efter som hon bara är fem-och-ett-halvt, och dessutom kommer hennes kindtand där uppe...

Så nu väntar vi bara på att hon ska börja tappa någon tand och att Elis ska få någon tand...

Synes!Dagen D!

Idag var det dax! Elis stolar levererades! Både Pandastolen och duschstolen kom arbetsterapeuten hem med. Sevicen man får från habiliteringen kan jag inte klaga på!

Elis sov när stolarna levererades så det dröjde ett litet tag innan premiärsittningen kunde ske här hemma.

När han vaknat (eller rättare sagt när Ismone väckt honom) var jag ju tvungen att testa. Att sätta sig i stolen och bli fastspänd tycker han inte är så där överdrivet roligt, inte heller var han sugen på frukten jag erbjöd honom... Men så satte jag fast bordet på stolen och Ismone hämtade leksaker till honom och vilken skillnad! Det var en helt ny Elis vi fick se, som sakerna intresserade honom och hur han använde dem. Detta kommer att bli hur bra som helst!
Enda nackdelen med bordet var att de leksaker han har med sugkoppsbotten inte gick att fästa, men efter ett litet samtal till habiliteringen så skulle vi få något antiglid underlägg att lägga på bordet...

Ikväll blev det även premiärduschning i duschstolen och som ni på bilderna var ju Ismone oxå tvungen att testa!
Duschstolen är kanon bra, nu knäcker man inte ryggen när man ska tvätta honom. Lite trångt är det förståss, men det går!

Synes!Elis tänder - nu kan ni komma!

Elis tänder lyser med sin frånvaro, men nu är jag redo för dregglande!

Tack snälla Annika!

Besök gärna ApelsinGredelins hemsida!Stackars mig och stackars Elis!

Idag har både Elis och jag fått sprutor, jag fick mina allergisprutor och Elis blev vaccinerad. Två sprutor var blev det!

Elis var på 1-års kontroll på BVC, hur mycket kontroll det nu är... Efter som han är född för tidigt så räknas han inte riktigt som 1 år och sen har han ju sin cp-skada, kändes ganska meningslöst idag faktiskt...
Läkaren berättade oxå att han vid förra läkarbesöket när Elis var 6 månader noterat att han stundtals var överspänd i sina muskler men i övrigt hade inte han sett några tecken på cp-skada. Tydligen är ett ganska vanligt tecken att de knyter handen med tummen inne i handen, men så gör inte Elis. Han knyter händerna men har kvar tummen på utsidan.

Vikt och längd kollades oxå. Längden var ok 71 cm, men vikten var de inte riktigt nöjda med. 7140 g visade vågen och det var ingen ökning på de här två månaderna som gått. En förklaring kunde ju vara hans lilla magåkomma som nyligen varit. Läkaren köpte åtminstone den förklaringen ;) oxå ska vi nu börja fettberika hans mat med rapsolja.

Sen får det bli några extra viktkoller på honom...Ismone har varit i paradiset!

Vi kom med bussen och vi hann i tid till habiliteringen!

Ismone tyckte idag att detta var ett riktigt toppen ställe! Förra gången hon var med så skulle jag ju bara träffa kuratorn och gå igenom lite papper så det var väl inte världens roligaste, men idag...
Från väntrummet fick hon ta med sig en "cykel" som saknade pedaler och som man styrde och tog fart med hjälp av styret istället. Den körde hon bort till träningssalen där vi skulle fixa med Elis stol. Och i träningssalen fanns bl.a. studsmatta, klättervägg, bollar, ballonger etc. Så Ismone hade fullt upp!

Elis duschstol hade oxå kommit och den satt han jättebra i, kändes som värsta tv-fåtöljen, men folk kanske undrar om vi har en duschstol i vardagsrummet...
Men viktigast av allt var ju hans Pandastol, och nu är den klar, anpassad för honom! Åh Lill-skrutten!

Nu var det ju bara det att eftersom jag inte hade någon bil så kunde jag ju inte ta med mig alla grejer, lite mycket att släpa på...
Men på fredag får jag hit dem!
Mattan kunde jag dock lasta under vagnen så den har jag fått med mig, så nu ska jag dra fram dammsugaren och ta en vals med den så att jag sen kan lägga ut mattan!

Bild kommer senare!

Synes!Snart ska kollektivtrafiken testas!

Dagen idag som från början bara skulle innehålla "göra julgodis" har ändrat på sig.

De ringde igår från habiliteringen, då de fått ett återbud idag kl 13.30 ville de att vi skulle komma in och prova stolen igen då även hjälpmedelskonsulenten ville vara med. Så dit beger vi oss idag.

Men få det inte är det härligaste promenadväder idag så tar vi bussen till sjukhuset. Ismone tycker det är kul så det blir ett äventyr för henne med. Äventyr blir det för mig med få det är lika spännande varje gång att se om bussen är i tid, om jag har pengar på kortet och om jag får ombord vagnen!

Synes!Tandläkarångest!

Fy tusan! Att det ska behöva vara så jobbigt att gå till tandläkaren. Jag verkligen hatar det, tycker att det är så fruktansvärt jobbigt.

Att gå till läkaren bekymrar mig inte för fem öre, men tandläkaren...
Känner mig så utelämnad, ser inte vad som händer och inte kan man fråga heller...

Idag var det dessutom en ny tandläkare som jag inte tidigare träffat.
Men hon var jätte bra, lyssnade på mig, tog mig på allvar och gjorde bara precis det allra nödvändigaste. Men att det ska vara så jobbigt att ta bort tandsten...

Nåja nu är det gjort, och nu dröjer det ett halvår till nästa gång!

Synes!Luciafirande!

Efter julspelet bjöds det på luciafika och lussetåg!Ismones skådespelar debut!

Har nu varit på Kyrkisavslutning i kyrkan.

Barnen började med ett julspel, Ismone var Maria, sååå duktiga!Det händer i veckan!

Vecka 50

Måndag: Ismone avslutning på Kyrkis med julspel (där hon spelar Maria) och luciatåg.
Besök på Öppna Förskolan.

Tisdag: Jag ska till den hemska tandläkaren.

Onsdag: Göra julgodis.
Stefan åker till Stockholm.

Torsdag: Jag ska få allergisprutor.
Elis på 1-års kontroll på BVC.
Stefan kommer hem från Stockholm.

Fredag: Julfest på Öppna Förskolan.
Sjukgymnasten och arbetsterapeuten kommer hem till oss med Elis stol och matta (duschstol, hjälm och stödkuddar vågar jag inte hoppas på...)
Lekdejt med Micaela, Noah och Johannes.

Lördag: Svärfar fyller år.
Jag, Stefan och Elis ska på fest hos Pelle och Carmen.
Ismone ska sova hos farmor och farfar.

Söndag: Elis firar sin 1-års dag, med släkt och gudföräldrar.

Synes!3:e advent!

Idag verkade Elis må bättre så vi vågade oss på en tur till Falkenberg. Åkte dit vid lunchtid och började med ett besök på en god kinarestaurang. Myspys!
Sen tog vi en liten tur på stan, kollade in Mumintrollen, tog några lotter utan vinst och bara strosade omkring.

En lugn söndag helt enkelt!Tvära kast!

Från glitter och glamour och tv-inspelning till mamma med sjuk son och sjukhusbesök!

Kom hem från Göteborg och möttes av en liten Elis som fortfarande var dålig i magen. Efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen så tyckte de att vi skulle åka in och få honom kollad, så det var bara att packa väskan, ta på skorna och åka iväg. Jag och Elis for iväg och Stefan stannade hemma med Ismone.

En trevlig och bra sjuksköterska tog emot Elis och kollade puls, syresättning och feber. Allt ok!
Sen blev det en lååång väntan på läkaren som oxå var riktigt bra. Vidare kontroller och provtagningar visade på lite uttorkning men inget vi skulle göra något åt utan bara fortsätta som vi gör. Inga mjölkprodukter och inga fullkornsprodukter...

Nu njuter jag i soffan!

Synes!Vem vet mest?

Ja, det där frågeprogrammet på kanal 2 mån-fre kl 19 med Rikard Olsson...
Där var jag med och tävlade idag!

Men för att hamna där får vi skruva tillbaka klockan till i somras.
Jag anmälde då Stefan eftersom han tycker att han är så himla duktig på det här med frågesport. Han blev uppringd och fick svara på ett gäng kvalfrågor och det gick inte så bra... Han kom inte vidare. Då var jag ju bara tvungen att testa ;) och för mig gick det bättre!

Idag var det tävlingsdax, en veckas program skulle spelas in.
På tåget dit träffade jag en medtävlande från Halmstad. Gemensamt tog vi bussen ut till svt. Där blev det upprop och indelning i tävlingsdagar. Jag tillhörde torsdagsgänget. Sen var det mer info, smink, lunch och väntan innan det var dax för onsdags och torsdagsgruppen att tävla.
Ner till studion som det bara finns en av på svt i Göteborg. Där fick torsdagsgänget aggera publik till onsdagsgänget (måndag och tisdag gängen hade tävlat innan oss...). Det skulle göras presentationsbilder och vi skulle göras lika långa innan det var dax för match!

Hur det gick får jag inte avslöja utan det får ni se den 29 mars 2012...Lunch på svt.

Då var det nära!

Lunchen är uppäten, sminket på, snart dax att gå till studion.Framme!

Nu är jag på plats!

Så nu får vi se hur det går!

Synes!Tåget går!

Nu tuffar jag mot Göteborg, nästa uppdrag blir att hitta rätt buss...

Synes!På väg!

Då har jag kommit till stationen här i Varberg, ett steg i rätt riktning och ännu så verkar tåget vara i tid.

Så nu sitter jag här och väntar tillsammans med en massa annat folk och två uteliggare eller inneliggare får jag kalla dem nu. Känns tragiskt att det ska behöva vara så....

Synes!Det blåser!

Och jag börjar undra om tåget till Göteborg går som det ska och likaså bussarna inne i Göteborg. Har liksom inte tid gör förseningar idag!

Börjar bli lite pirrigt nu! Inte för att jag är nervös, utan för att det ska bli en häftig grej att vara med om.

Har faktiskt inte som mål att vinna, utan mitt mål är att klara mig vidare från första gången och att inte åka ut på en fråga som jag egentligen vet svaret på.

Men min första utmaning blir att komma dit!Julkort!

Det blev en julkortshög i år oxå...
Många har slutat att skicka traditionella julkort med posten och istället anväder man SMS, Facebook eller mail istället. En del sätter in pengar till någon fond istället och några struntar i allt i hop...

Men jag tycker fortfarande att det är roligt att få post i brevlådan och jag skickar gärna kort. Visst det kostar en del men jag tycker det är värt det, det är en av de saker jag prioriterar när det är jul.
Alla de jag skickar till tänker jag på en extra stund när jag skriver adresserna.

Och ni som väljer att skänka pengar till en fond eller liknande tänk gärna på Spädbarnsfonden i år, eller köp en pin från Solvända och visa att ni stöder forskning kring de barn som lämnar oss alldeles för tidigt!

Synes!Pyssel!

Idag när det blåser och stormar så håller vi oss inomhus och myser.
Ismone pärlar med fina pärlor som jag trollade fram till henne (ibland är det bra med små hemliga gömmor), jag har börjat skriva julkort och Elis tuggar på en bok...Nu myser vi!

Stefan körde iväg tidigt idag och både Elis och Ismone fick sovmorgon. Ismone brukar jag väcka för att hon ska få se adventskalendern, men idag lät jag henne sova. Hon vaknade vid 7.45 och nästan en timme senare vaknade Elis.
Tog det lugnt här hemma och gick inte till Gunilla förrän vid 9.30.
Det var kallt ute! -3,5 visade termometern och Ismone studerade varenda isfläck på vägen dit.
När hon blivit lämnad så fortsatte Elis och jag ner på stan.

Vi hade lite ärenden att göra och fick gjort det vi skulle.

På vägen hem så hämtade vi Ismone och nu ska vi bara vara hemma och mysa. Stefan kommer först i morgon.

Måste ju berätta att Elis idag fick en kallelse till tandläkaren, ringde och ombokade tiden då jag tyckte att han åtminstone kunde ha fått 1 tand innan hans första tandläkarbesök....
Och Elis har ingen tand i sikte!Isbana!


Det ser ut att bli en isbana i år oxå om än aningen försenad...
Men det finns hopp!

Synes!Om bara Elis kunde vakna...

... så skulle vi göra oss i ordning för en liten tur på stan.

Klockan har blivit 7.57 och lilleman sover, kanske dax att väcka honom?Oxå var det kväll igen...

Dagen rusade iväg, Elis sov i vagnen inomhus i nästan 2,5 timmar. Försöker ju nu att hoppa över den sena eftermiddags vilan för att istället få honom i säng lite tidigare på kvällen, och för att det ska lyckas så är ju en av förutsättningarna att han sover bra mitt på dagen....

Nåväl, gymnastikuppvisning stod på programmet idag för Ismone. Utklädd till ren skulle hon oxå vara. Men ärligt talat vet jag inte vad ledarna tänkte på när de bestämde att den här gruppen skulle vara renar - i tre av fem övningar de visade upp så gjorde de kullerbyttor i olika varianter, och att slå en kullerbytta med renhorn är inte det lättaste! Så de han ju knappt ut på golvet innan ledarna fick springa runt och samla in alla renhorn...
Men Ismone var en väldigt söt ren! (de andra barnen hade röda nosar för att symbolisera Rudolf, men Ismone propsade på en svart efter som hon ville vara tjejrenen som Rudolf i hennes tecknade film blir kär i...)

Jag han även med en middag med Österängen på Campus, alltid roligt att träffa kollegorna! Att sen bli bjuden på mat och dricka ett glas vin gör ju inte saken sämre!Paus!

Då har en del av denna dagen oxå gått... Tänkte skriva en sak men ombestämde mig snabbt, vågar inte berätta för då kanske det inte händer igen.... Men gör det de, så ska jag berätta!

Dagen har gått åt till att tvätta, plocka, plocka, plocka, laga mat, diska... Men nu pausar jag medans Elis sover. Sen ska strykberget få sig en omgång!

Synes!Stolen har kommit till Varberg!

Idag var det en tidig morgon som gällde, Stefan körde tidigt mot Växjö, vilket innebar att jag skulle lämna Ismone innan jag och Elis skulle till badet. Så direkt efter julkalendern var det dags för oss att ge oss iväg. Mörkt som nästan mitt i natten och då var klockan ändå strax efter 7.30. Är så tacksam för att Ismone oftast inte behöver ge sig iväg så här tidigt! Vi har det ändå ganska mysigt på vår promenad till Gunilla, Ismone har miljoner saker att studera på vägen och oftast har vi tid att göra det, men inte sådana här morgnar som denna!
När Ismone var lämnad fortsatte jag och Elis vår vandring mot Habiliteringen och det stundande badet. Elis somnade så jag hann tom byta om innan jag fick väcka honom.
Idag var det avslutning så efter våra inledande sånger då vi även använder tecken som stöd hade vi fri lek i bassängen. Elis trivdes som fisken i vattnet! ;)
Efter badet var det dusch och hårtvättning vilket Elis nästan tycker ännu mer om än att bada, åh vad han gillar duschbåren! Ska bli skönt när vi får hem en duschstol till honom, han börjar bli lite stor för att bada i vasken nu!

På tal om hjälpmedel så har nu äntligen hans Pandastol kommit! Ännu så länge har vi inte fått hem den, men den 16 december levereras den hem till oss! Idag efter badet så träffade vi hans arbetsterapeut och fick titta på stolen och Elis fick provsitta för att rätt inställningar skulle kunna göras. Han var väl inte så förtjust i det hela men jag hoppas verkligen att det kommer att bli bra. Stolen ser ut som ett mindre rymdskepp...

På väg hem svängde vi inom mitt jobb, skulle hämta en blankett för att ansöka om barnomsorg...
Fick då veta att i morgon var det julapt med avtackning för May, undrar hur det ska gå nu, Österängen kommer aldrig att bli så rent dom det varit nu?!?!
Chefen hade visst glömt att säga till mig, så det var ju tur att jag gjorde ett besök där just idag... Så i morgon kväll blir det restaurangbesök för mig!

Måste visa denna bild på Elis som jag lyckades ta idag när han för en liten stund satt utan stöd i mitt knä! Det var bara för några sekunder, men några sekunder är mer än inga alls!

Synes!Undrar vad som hände?

Mitt förra inlägg försvann tror jag...Dagen idag

Började dagen tidigt idag, Elis vaknade 5.40 och var jätte ledsen, gick inte att trösta honom i sängen (jo, han låg i vår säng) så det var bara att stiga upp och gå ner med honom. Då blev allt bra och efter en flaska välling blev det ännu bättre!

Efter julkalender och frukost med Ismone var det dags att gå och lämna Ismone på Kyrkis, hon tycker att hon kan gå själv men det tycker inte jag och säkerligen inte hennes fröknar heller... Men idag var det nästan läge för det eftersom jag inte hittade mina nycklar... Men den som söker den finner! Iväg kom vi!

Efter lämning på Kyrkis fortsatte jag och Elis till Håstenshallen, hade ju lovat Ismone pannkakor till kvällsmat så det behövdes bara handlas hem lite ingredienser.

I hopp om att Elis skulle somna i vagnen tog jag en liten extra runda inne på Brages på väg hem till Christina och Junea men det var meningslöst för Elis tänkte inte sova!
Fika med mammagruppen, bara Johanna och Theo som saknades. Goda julmuffins och trevligt sällskap bjöds det på!

Hämtade Ismone kl 12, sen var det bara hem och fixa mat och att få Elis att sova... Det lyckades!
Passade på att steka pannkakor när Elis somnat i vagnen inne i köket. När jag sen var färdig vågade jag inte stänga av köksfläkten, var rädd att han skulle vakna... Men han fick hela två timmars sömn!

När Stefan kommit hem var det dags för mig och Ismone att åka på gympa.
Hon var jätte duktig idag! Och på onsdag är det uppvisning!

Sen hem och äta de goda pannkakorna! Jag tror banne mej att jag skulle kunna leva på pannkakor! Tycker att det är såååå gott!

Ikväll har jag sedan tomtat färdigt i köket så nu kan lådorna åka upp på vinden!

Nu kallar sängen, upp tidigt i morgon. Ska först gå och lämna Ismone hos Gunilla för att sedan fortsätta till Habiliteringen. Ser inte fram emot den promenaden när jag hör hur vädret låter utanför dörren! Men det finns inget annat val så det är inte lönt att gnälla!

Synes!Vad händer i veckan?

Vecka 49:

Måndag: Ismone till Kyrkis, träff med Elis mammagrupp, Ismone gympa

Tisdag: Ismone till Gunilla, Elis avslutning på vattengymnastiken

Onsdag: Ismone har gymnastikuppvisning

Torsdag: Ismone till Gunilla, Stefan till Stockholm, Elis och jag till stan

Fredag: inget planerat

Lördag: Jag ska till Göteborg och tävla i Vem Vet Mest

Söndag: 3:e adventAndra advent

Idag har vi tänt två ljus i staken, adventstomten har varit här med paket till Ismone och Elis, Ismone har varit på kalas, Stefan, jag och Elis tog en tur till stan sen var det kväll!

Idag blev det många paket; både från adventskalendern och adventstomten...
I paketkalendern fick Ismone en Pet Shop figur och Elis fick en fisk i spiralfjäder. Adventstomten kom med ett Arieltv-spel till Ismone och en Polarn & Pyret filt till Elis.

Efter lunch gick Ismone till Alicias kalas och vi i övriga familjen tog en snabbtur ner till stan. Fick handlat en julklapp till Elis och en till Maja, så skönt att nästan vara klar med julklappsinköpen.

Nu vankas det kinamat!

Synes!Filmen är slut...

... och jag är vaken!
Filmen Kronjuvelerna var riktigt bra! Har ni inte sett den så se den!

Nu väntar jag bara på att Lill prins Bus ska somna så att jag kan sätta på honom ortosen så att jag sen kan gå och lägga mig.

I morgon är det jag som har sovmorgon!

Synes!Färg, dans och shopping!

Idag har lördagen gått i ett rasande tempo.
Först var det frisördax för mig, håret blir längre och längre och ljusare och ljusare... Riktigt nöjd med färgen nu!
Sen ut i regn och blåst (det var den frisyren det...) för att hämta upp övriga familjen.
Dax för Ismones dansuppvisning.
Ismone har gått på FunkyKids den här terminen och det har varit riktigt riktigt bra. Ismone har trivts och lärt sig massor, det blir en fortsättning till våren. Idag var det avslutnings show med alla grupper och alla var super duktiga. Ismones grupp var kaniner och hon var så stolt och nöjd med sina kläder. Jag var själv riktigt nöjd med min svanskreation! ;)
Tyvärr hade något hänt med telefonen när jag var hos frissan så den hade laddat ur... Fick till två foton före showen sen var det svart!
Har sen i kväll varit och shoppat på Kvantum - lite smått och gott till kvällen.
Hyrde även en film, Kronjuvelen. Nu återstår bara att se om jag håller mig vaken...

Synes!Vi komma, vi komma från pepparkakeland...

I eftermiddags bakade Ismone och jag pepparkakor. Köpt deg den här gången, brukar baka efter min farmors recept men det blir 2 kg deg och jag kände inte för att hålla på en hel dag att baka. Brukar vara snäll annars och ta med mig av den degen till jobbet och baka med barnen där.
Jag och Ismone kämpade på ett tag med prinsar, prinsessor, krokodiler, hajar, hjärtan och några figurer till... Sen tröttnade Ismone, Elis som sovit vaknade och var hungrig då var det inte roligt att vara pepparkakebagare längre!
Men kakorna blev bakade och köket sanerat!

Oxå var det paketkalendrarna: Elis fick en boll och Ismone (som blir 5 1/2 år idag) fick en hundralapp. Ismone blev dock inte nöjd med sin paket, det var ju ingen sak... Så hon och jag åkte ner till Fyndmagasinet och shoppade upp pengen! 2 Polly Pocket dockor och ett Polly Pocket djur räckte pengen till ;-)

Synes!Söderlyckan, i augusti kommer vi!

Idag har jag och Elis varit och hälsat på hans framtida förskola. Han ska gå på Söderlyckans förskola, avdelningen Lyckan.

En fördel med att ha ett funktionshindrat barn (man måste få njuta av alla fördelar som finns) är att de här barnen placeras först av alla barn som står i kö till barnomsorgsplatser och det innebär att vi får komma dit vi vill...

Efter att ha haft många tankar kring Elis barnomsorg känns det som att vi nu hittat rätt. Att han inte kan gå hos Gunilla som Ismone gör nu är en sorg i sig, att sen inte bara kunna välja den förskola där grannbarnen går känns oxå i hjärtat. Det blir så påtagligt att Elis inte är som andra barn... Han har ett funktionshinder och han behöver mer hjälp än andra barn.

Vi har nu valt Söderlyckans förskola och avdelningen Lyckan. Ett val som känns helt rätt i mitt hjärta. Här vet jag att Elis och vi kommer att få det bra. Redan när jag ringde i måndags och frågade om vi kunde komma och hälsa på så fick jag positiva vibbar, ett trevligt bemötande gör så mycket!
Idag hälsade vi på! Ett lika trevligt bemötande live! Tittade runt och fick lite information om avdelningen och deras arbetssätt och det kändes bara så rätt!
Lyckan är en avdelning med barn i åldern 1-7 år, de har 14 barn och de var 5 i personalgruppen. Det är en avdelning där barn med funktionshinder är integrerade därav mindre antal barn och mer personal. De jobbar i team kring de barn som har ett extra behov av särskilt stöd, inga personliga assistenter utan alla är delaktiga. Att sen få höra orden att kontakten med föräldrarna är inte bara en personal-förälder kontakt utan det är vänskap, kändes oxå så himla bra. De vet hur det är att jobba med familjer där ett barn har ett funktionshinder, de förstår den sorg det innebär, de förstår att livet gör extra ont ibland...

Men nu vet jag att detta kommer att bli bra, inte bara bra utan jätte bra!

I augusti när vi tänker börja så hoppas jag att solen lyser runt Söderlyckan, inte regn som idag...Tomtar tomtar tomtar!

Idag har det flyttat in tomtar på Växthusgränd 8, ja tomtarna bor ju här året om men idag har de fått komma ur sina lådor. Lådorna med advent och julsaker plockades ner förra veckan, och eftersom jag inte själv packat ner de efter förra julen (pga att vi bodde på neonatal i Halmstad då) så visste jag inte var jag hade mina saker. Så allt fick komma ner från vinden, och nu var jag så less på att se lådorna så jag och Ismone packade upp alla tomtar idag.

Men först fick vardagsrummet sig en rejäl städning, därefter fylldes matrummsbordet med tomtar för att sedan börja placera ut dem.
Kan väl säga som så att tomtarna som ska vara i vardagsrummet är på rätt plats, reserande står kvar på matrumsbordet och väntar på att få komma på rätt plats. Men det får vi ta i morgon...

Idag var det oxå premiär för julkalendern på tv.
Ismone och jag gick upp så att vi kunde se premiäravsnittet på morgonen och vi gav den klart godkänt!

Första paketen i Elis och Ismones paketkalendrar öppnades oxå idag.
Ismone fick en Pet Shop figur och Elis en napp.
Undrar vad som döljer sig i morgondagens paket?

Ismone och Elis i februari 2011

Var bara tvungen att lägga in denna bilden på syskonkärlek från februari 2011!Åh denna teknik!

Varför kan jag inte få denna sida att se ut som jag vill?

Får väl helt enkelt testa mig fram...

Och det verkar som att det fungerar...

Synes!RSS 2.0