Barnmarknad

Idag var det dags för vårens barnmarknad här i Varberg. Jag har ju tömt vinden på barnkläder, och igår var jag och lämnade in mängder. Och idag var det så dags för försäljning. Mycket folk och mycket grejor var det! Det var första gången jag var här som kund och såg det mest som ett experiment, tänkte inte handla något speciellt men kom hem med tre par shorts till Elis och två linnen till Ismone - 60 kronor fick jag betala för det. Helt ok.
Nu sitter jag dock och väntar på att de ska öppna så att jag kan hämta min förtjänst - ska bli väldigt spännande att se vad jag fått ihop! Ska inte släpa hem mycket av det som ev inte blivit sålt bara lite märkeskläder som jag tänker lägga ut på tradera ikväll eller i morgon.

En liten bild från kön i morse får ni här så återkommer jag med försäljningssiffran!



Ny mat!

Då var vi igång med den nya maten till Elis, eller igång var kanske lite att ta i...
Han slukar ju inte den direkt... Men lite funkar! Får nog skaffa en annan sug del till nappflaskan som det är nu kommer det för fort.
Inser oxå att vi kommer att fylla en resväska med mat till Elis när vi åker till Menorca :). Typ sådär 65 st 2 dl tetror ska packas ner...



Våren är här!

Idag sken solen igen och man kände att våren har kommit på riktigt.
Hoppas på fint väder i veckan som kommer, området här hemma ska sopas rent från grus och för mig är det ett av de bästa vårtecknen som finns.

Idag har vi eller rättare sagt Stefan och Ali hängt upp Elis gunga.
Elis har gungat, gungat och gungat! Som han njuter!
Han älskar att vara ute och detta kommer att underlätta mycket!

Och sen den nya vagnen - detta kommer att bli en toppen vår!

Är så tacksam för all den hjälp vi får på habiliteringen här i Varberg, all personal vi träffat på är helt fantastisk. De bryr sig om hela hela familjen och stirrar sig inte enbart blind på Elis cp-skada.



Gungan på plats!

Nu kan även Elis gunga på lekplatsen tillsammans med de andra barnen!

Han njuter och vi njuter!



Händiga Händer

Måste bara visa dessa små fantastiska ljuslyktor som jag fått av mamma och pappa!



Köpta på Händiga Händer i Billeberga (eller i krokarna där omkring)



Hemmakväll

Lördagkväll och själva hemma, bara jag, Stefan, Ismone och Elis.
Så skönt! Varje helg i mars har det varit något. Samtidigt som det är kul att hitta på saker så är det oxå skönt att bara få vara hemma och skrota!

Vi bestämde oss för att grilla, och det skulle bli fläskfilé med potatisklyftor och vitlökssås. Jag marinerade köttet i eftermiddags, en marinad som är så god!

Till 600 g fläskfilé använde jag:

1 kruka basilika
1 citron, både skal och saft
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja

Låt köttet ligga i marinaden minst 3 timmar.
Hur gott som helst!

God mat, ett glas vin och sen Gladiatorerna ovan på det!
En skön kväll helt enkelt.

 




Förkylning på gång

I början på denna veckan så var Elis lite småsnorig och nu idag så har Ismone börjat snörvla...
Så dagen idag har mest bestått av innemys.



Syskonmys är aldrig fel!



Mammagruppen på äventyr!

Igår var det åter dags för mig att ge mig iväg ut (hela mars känns det som att jag har jag varit iväg på nå´t varje helg) i svängen. Denna gången var det med mammagruppen. Vi i Elis mammagrupp (från Ismones är det ju bara Micaela jag träffar) har ju träffats med barnen i stort sett varje vecka sedan mars/april förra året. Det började med att vi var 5 mammor med barn som stannade kvar efter de olika tematräffarna som BVC ordnade och fikade, när tematräffarna var slut så fortsatte vi att träffas hemma hos varandra. Och igår gav vi oss iväg utan barn! Igår var vi inte bara mammor utan vi var Jessica, Johanna, Sophia, Christina och Veronica!

Vi (Christina åkte bil) började med en gemensam cykeltur ner till Apelviken och John´s Place.

Jag valde gödkalvsentrecote, potatisgratäng och murkelsås, till detta en halv flaska rött.

 

Efter mycket prat orkade vi beställa in varsin dessert oxå!

Nu blev det en passionerad pavlova!



Gott var bara förnamnet!

Mätta men redo för en cykeltur mot stan lämnade vi  John´s Place. Christina fick skjuts hem och vi andra tänkte ta våra cyklar längs strandpromenaden, men det var ju kolsvart där ute så det fick bli den stora vägen upp mot stan. Detta innebar även gigantbacken! Men när vi tagit oss upp för backen tog vi en vätskepaus ;-) Jessica hade med sig varsin liten flaska skumpa till oss för att fira att hon fått jobb! Så där stod vi och huttrade under en gatlyktas sken...
På cyklarna igen och in mot stan.

Vi avslutade vår kväll med varsin god drink inne på Grappa och bestämde att det i sommar måste bli en schlagertorsdag!



Ut med kollegorna i kväll!

Och då menar jag mina mammakollegor! Ikväll byter vi barn och fikaätande mot klackar och John's Place! Åh vad det ska bli kul! Snart får Stefan se till att komma hem så att jag kan få börja komma i stämning!

Synes!



Dagens hab-besök avklarat!

Eftersom gårdagens besök blev inställt pga att läkaren var sjuk så fick vi komma idag istället. Och det var faktiskt bättre eftersom vi idag fick träffa Elis fantastiska läkare, hade vi varit där igår så hade det varit någon annan...

Det första som mötte oss när vi kom in på habiliteringen idag var den fantastiska synen av att se Elis sjukgymnast och arbetsterapeut skruva och ha sig med Elis nya vagn! Den kommer att bli så bra, åh vad jag längtar tills att den är redo att hämtas hem. Lite mer inställningar på den behövs göras, några enkla och några specialinställningar men det kommer att bli bra! Kimba Spring heter den och ser ut så här, bortsett från att Elis är blå och grå ;-)



På själva besöket var läkaren, sjukgymnasten, psykologen och sjuksköterskan med. Och Elis har lindat alla kring sitt lillfinger... De tycker alla att han är så fin och duktig - precis som att han skulle vara något annat... Vår finaste prins!

Idag fick vi namnet på den typ av cp-skada som de tror att Elis har, dvs det är ännu ingen diagnos fastställd.
Spastisk diplegi heter det om jag nu inte minns fel. Detta innebär att både armar och ben är påverkade men benen mer än armarna...

Vikten var oxå en positiv upplevelse idag - han har ökat 250 g på två veckor!

Vi ska dock börja byta ut vällingen mot sondnäring istället då han via vällingen inte får i sig allt vad han behöver. Så nu blir det till att köpa mat på apoteket till honom och hoppas på att han accepterar det hela. Det var dock inget som fanns hemma idag så det är beställt och kommer förhoppningsvis på måndag em.



Blogg test...

Har i kväll försökt att lära mig lite mer om bloggdesign, men det går inget bra... Hur jag än försöker så händer ingenting... Nåväl, en ny sak har jag lärt mig: att göra tidsinställda inlägg. Kan kanske vara bra att kunna... Varför vet jag inte men kommer säkert på någon anledning någon gång!

Tack och hej så länge!


Dagen idag

Idag skulle vi ha varit på habiliteringen med Elis för läkarbesök, men läkaren var sjuk så det blev ändrat tills i morgon.
Istället blev det en dag på stan då jag fick shoppat två fina klänningar, varav en ska användas i morgon!
Till Ismone shoppades det en klänning och ett par jeans och Elis fick en rosa pikétröja, en body och par byxor.
Stefan och passade även på att äta lunch ihop.



15 månader

Idag blir Elis 15 månader, och vi hade besök från habiliteringen på fm. De hade med sig en sandlådestol och den har vi premiär testat nu på em. Det känns som att det kommer att bli en hit!



En härlig dag!

Stefan åkte iväg till Växjö tidigt i morse och därefter har dagen varit min, Elis och Ismones.
Vi började med en promenad till Gunilla där Elis och jag lämnade Ismone. Sen promenerade vi hem till Christina och Junea där vi hade träff med mammagruppen, tänk att vi har träffats nästan en gång i veckan i ett års tid nu. Och nästa fredag slår vi på stort, då beger vi mammor oss till Johns Place - utan barn!
Nåväl när vi fikat och lekt färdigt så trodde jag att Elis var redo för en tupplur i vagnen så jag tog en liten extra runda innan jag gick hem. Det blev en tur till Blomsterlandet där jag köpte mig en bukett tulpaner, färden gick vidare till Håstenshallen där jag skulle köpa de sista ingredienserna till maten i kväll. Fortfarande var Elis vaken! Men på den sista biten hem somnade han. Han sov gott i uterummet medans jag bara satt i köket och njöt av lugnet. När Elis vaknat och ätit så gick vi och hämtade Ismone. När vi kom hem stannade Ismone kvar och lekte där ute medans jag och Elis fixade med maten. En tjej från Onsala kom förbi och tittade på vår Tripp-Trappstol som vi la ut på blocket igår, men antingen var hon för snål eller jag för girig, ingen affär blev det i alla fall. Ismone kom in och hoppade in i duschen och sen njöt vi av den goda maten.
Nu sover båda två och jag njuter i soffan framför tv:n.
I morgon så gör vi ett nytt försök att få till ett foto på de båda trollungarna tillsammans hos Karin Linde.

Ett stort tack till alla er som hört av er och visat ert stöd och kärlek till mig! Ni vet vem ni är och ni är underbara!



Orken räcker inte till!

Missförstå mig inte, jag älskar att vara hemma med Elis och Ismone, hade det varit ekonomiskt möjligt hade jag gärna varit det alltid! Att vara föräldraledig innebär ju dock inte att man är ledig, jo ledig från det jobb där man tjänar pengar... För som föräldraledig tjänar man ju inga pengar och inte har man någon rast heller... Men rik blir man på kärlek! Vi lever snålt, sparar på dagarna man har för att jag ska kunna vara hemma länge, vill ta vara på den här tiden till max!
Många tror kanske att man som föräldraledig går omkring och myser, dricker kaffe och solar sig på en lekplats... Vissa kanske har det så och jag önskar att jag kunde få ha det så någon dag i månaden...
Men att leva med ett funktionshindrat barn kräver så mycket mer. Istället för att gå till lekplatsen går Elis och jag till habiliteringen och träffar arbetsterapeuter och provar ut ortoser, istället för att måla med fingerfärg har vi rörelseträning på golvet här hemma, istället för att gå på stan och ta en fika mattränar vi här hemma...
Att höra föräldrar som suckar och stönar över sina barn om hur jobbigt det är att barnen aldrig är stilla utan klättrar över allt det gör ont, ont i mitt hjärta det finns inget hellre jag hade velat än att få behöva springa efter Elis här hemma!
Nu låter det kanske som att vi inte gör något roligt alls, men det gör vi! Det kräver bara lite mer planering, mer förberedelser och mer tid!
Jag älskar att vara med Elis, jag tom gillar besöken på habiliteringen, jag tycker om det vi gör och att få vara närvarande och se hans framsteg är det bästa som finns.
Men det jag ville komma till är att det tar tid, Elis kräver tid och behöver tid och den tiden får han. Men allt annat här i livet som oxå tar tid städning, tvätt, strykning, matlagning, trädgårdsfix och annat husfix det får stå tillbaka, jag orkar helt enkelt inte ta i de bitarna oxå. Inte på vardagarna när jag är själv hemma och på helgen vill vi ju vara tillsammans hela familjen och umgås.
Så om jag fick önska hade jag önskat att någon kom och putsade mina fönster, att någon gjorde vårfint i trädgården dvs plockade bort alla vissna löv etc så att jag bara kunde få plantera något nytt och fint, att någon körde bort all skit här ifrån, att någon städade i vårt förråd, att någon strök min tvätt och att någon bjöd mig på mat någon gång...

Men snart kommer mamma och pappa hit och då kanske... ;) Längtar!



Elis och maten...

Igår var vi på habiliteringen och träffade dietisten och logopeden.
Logopeden har koll på Elis munmotorik vilken det inte verkar vara något större fel på, men eftersom en cp-skada påverkar musklerna och det finns muskler i munnen är det ju inte konstigt om där är någon påverkan...
Dietisten har koll på näringen Elis får k sig.
Elis dricker ju i stort sett bara välling, smakar bara på annan mat om han inte överraskar oss med att äta lite mer än att bara smaka. Vi fettberikar vällingen med rapsolja men frågan är om det räcker.
Igår eftermiddag var jag därför och vägde och mätte honom på BVC. På två månader hade han inte gått upp ett gram, utan han stod helt still. Längden hade dock ökat 2 cm och huvudmåttet ökar oxå som det ska.
Så nu väntar jag på att dietisten ska höra av sig så vi får veta om vi ska ge Elis näringsdrycker eller vad som ska hända.

En positiv nyhet idag är annars att en ny vagn till Elis är beställd! Den hoppas jag blir super!



Korvgrillning!

Efter en mysig förmiddag här hemma med mammagruppen grillade Ismone och jag korv till lunch (Elis sov gott på soffan) och åt årets första lunch utomhus! Mums!



Nu ska det bli mörkt!

Sedan vi satte in nya fönster på Ismone och Elis rum har de inte haft några persienner. Detta har funkat bra nu under den mörka årstiden, men eftersom vi går mot ljusare tider så behövdes det ordna någon form av mörkläggning till deras rum.
Så nu har jag beställt två svarta mörkläggnings rullgardiner. Leverans och montering blir förmodligen nästa vecka.
Lagom till det blir dags för sommartid!



I väntan på Anderssons markis...

Roade sig Elis med att trycka och lyssna på bondgårdsdjuren.



Julklapp!

Eftersom jag skrev om min födelsedag alldeles nyligen trots att den var den 21 februari så kan jag väl fortsätta att berätta om en julklapp...

Jag fick ju en hotellnatt i Göteborg av Stefan i julklapp och i fredags var det dags!

Stefan lämnade Ismone och Elis hos farmor och farfar på morgonen och kom sedan hem och hämtade mig.
Åkte upp till Götet och Stefaan började med att släppa av mig vid Svenska Mässan där jag gick på Baby Barn mässan, medan Stefan jobbade.

Mässan var inte lika bra som tidigare tyckte jag, färre utställare och mest en massa kläder....

När jag var nöjd ringde jag efter Stefan så kom han och hämtade mig och sen åkte vi mot hotellet.

Vi bodde på Hotel Royal, ett super mysigt hotell som verkligen kan rekomenderas!

Vi gick till nyöppnade hotell Post och tog varsitt glas vin innan vi gick tillbaka till vårt hotell för att softa innan vårt restaurangbesök.

Stefan hade hittat en urmysig fransk restaurang (jämte Buttriks) där han bokat bord.
Och vilken mat!
Så himla gott!

Sov gott gjorde vi oxå!

Nu skulle här oxå varit lite fina foton, men jag kan inte ladda ner bilderna hit - begriper inte varför.
Får ta tag i det problemet en annan dag...



Vad säger spöket?

- Bö! Svarar Elis!

Idag kom han på ett nytt ord, BÖ! och som han kämpade för att säga det om och om igen!
Men Bö säger han!



Födelsedag

Idag var det dax för mig att fyllla år ännu en gång...

Var nog den som vaknade först i morse, men var lovad sovmorgon så det var bara att vända sig om och sova vidare!
Eller sova gjorde jag kanske inte, men det var skönt att bara få ligga kvar.

Stefan gick ner med Elis och sen vaknade Ismone och tassade ner hon med.
Där uppe kunde jag sedan höra Stefan och Ismones intensiva diskussioner... Tydligen förstod Stefan ingenting!
Ismone hade tänkt att hon skulle göra ett halsband till mig och det skulle göras på ett särskilt sätt som tydligen Stefan inte förstod...
Men sen hör jag de komma i trappan. Stefan sjungandes med Elis i famnen och Ismone surandes därefter. Ismone försvann dock in på sitt rum.

Stefan och Elis kom in till mig med blommor och presenter!
Av Elis fick jag en bukett tulpaner och en prenumeration på Allas och en silikonkakform i form av ett hjärta.
Av Stefan fick jag en heldag tillsammans med bara honom längre fram i vår, vet bara att vi ska börja med frukost på ett av stans hotell. (Så vet ni var bästa frukostbuffén finns är det bara att tipsa mig!)

Stefan och Elis gick ner och fixade fram frukosten och då vågade jag mig in till Ismone ;)
Fick pratat med henne och berättade att jag egentligen inte fyller år förrän kl 23.27 så hon har hela dagen på sig att gratulera mig. Hon blev nöjd och jag fick en present av henne med; cd med Jill Johnsson.

Stefan har jobbat hemifrån idag, så vi lyxade till det med att hämta hem lunchmat från Stinas. Ismone fick köttbullar och jag och Stefan åt stekt fläsk med löksås. Dessutom fick man en minisemla till dessert. Den tog vi till eftermiddags fikan istället.
Ismone var även besviken på Stefan för att de inte hade bakat någon tårta till mig, så jag lovade Ismone att hon skulle få baka. Hon valde själv kladdkaka och den gjorde hon nästan helt själv, jag var mest med och läste receptet. Elis hjälpte till han med - han slickade skålen!

Hade en skön dag hemma med hela familjen! Stefan jobbade ju hemifrån och Ismone behöll jag hemma och Elis höll sig oxå hemma!

Hade några fina bilder från födelsedagen, men datorn strejkar med att dela med sig av bilderna... Så kanske en annan gång. (Att inlägget kommer nu några veckor efter födelsedagen beror just på att jag kämpat med de här fotona, men nu gav jag upp!)



Vårsolens värmande strålar!

Idag när jag och Elis hade hämtat Ismone hos Gunilla så stannade vi kvar ute på lekplatsen. Jag satt i solen och njöt av att känna vårvärmen, Ismone lekte och Elis fick jag att somna i vagnen. När Elis somnat körde jag in honom i uterummet, fixade fika till Ismone som hon åt ute på lekplatsen och själv satte jag mig i soffan och kollade på skidskytte. När Elis vaknat, ätit och skidskyttet var slut så klädde vi på oss igen och gick ut på lekplatsen. Elis fick gunga och som han gungade! Satt i babygungan väldigt framåtlutad och det funkade ganska bra. Han åkte oxå rutschkana tillsammans med Ismone och som han njuter! En riktig liten utekille. När vi gick in för att äta kvällsmat kl 17.15 hade Ismone varit ute på lekplatsen i 3 timmar och 45 minuter!



RSS 2.0