Baksida

Vår baksida på huset har i vår fått sig ett lyft.
Trädäcket har byggts ut och rabatterna har fått nya växter. Idag har pappa varit här och slitit med att få till belysningen, det krånglade och tog tid - men fint blev det! I morgon ska han fixa singel till rabatten. Han är bäst min pappa!
Det som är kvar att göra på baksidan nu är att ordna belysning till uteplatsen samt att måla staketet in till grannen så att hela uteplatsens väggar blir vita.
Någon som har erfarenheter av terassvärmare så får ni gärna berätta!



Städning pågår...

Jodå, Elis vaknade - dock inte av dammsugaren, snarare av att nappen försvunnit någonstans under täcket. Kunde dock få honom att somna om i sin egen säng (heja mig!!!) och jag fick dammsugit klart på nedanvåningen. I morgon får vi (jo Ismone får faktiskt hjälpa till inne på sitt rum) ta ovanvåningen. Känns aldrig som att hela huset någonsin är städat och klart, ovanvåningen är den som oftast halkar efter. Skulle önskat att jag fick två hela dagar, helt ensam i huset och bara få städa klart. Vi är olika Stefan och jag. Jag vill ha det rent och skinande, då kan jag njuta. Stefan bryr sig inte på samma sätt och ser inte heller hur skitigt det ibland kan vara, ser gör han kanske men han bryr sig inte. Ibland irriterar det mig men ibland önskar jag att jag oxå kunde njuta och koppla av trots skit i hörnen. Men barnen tar mycket tid, både Ismone och Elis kräver sitt, och min ork har liksom tagit slut. Jag känner mig som en urvriden disktrasa när jag kommer hem från jobbet och orkar inte ta tag i tvätt och städ.
I morgon kommer mamma och pappa hit för att passa Elis då hans förskola har stängt för utvärdering/planeringsdag. Pappa har då lovat att han ska putsa våra fönster. Är så tacksam för den hjälp vi får. Mamma tar ofta fram strykjärnet när hon är här. Det betyder så himla mycket!
Nu är det dags att sova, i morgon blir det en morgonpromenad för att lämna Ismone i skolan - hoppas på fint väder!



Städar - Pausar

Stefan är i Växjö, båda barnen sover en trappa upp, inget sevärt på tv:n - lika bra att ta en sväng med dammsugaren. Finns såklart en risk att Elis vaknar, men den risken får jag ta.
Skulle behöva en ny dammsugare, men hur roligt är det att lägga pengar på en dammsugare? Kan man inte få vinna en? Tipsa mig om ni hittar en sådan tävling. Kan även gälla strykjärn...



Världens bästa mamma!

GRATTIS PÅ MORSDAG!
 
 
Bara så ni vet det så är min mamma bäst i hela världen!
Ingen annan är som hon och jag är bara så glad att hon är min - bara min!


Tennbröllop

10-årig bröllopsdag.
24 maj 2003 i Korsbackakyrkan i Kävlinge förvandlades jag från fröken Holgersson till fru Appelgren.
En fantastisk dag med många härliga minnen.
10 år som gifta och fortfarande lika lycklig.
Min man är den bäste.
 
Bröllopsdagen firade vi med att ta med våra två trollungar till Helsingborg.
Hade bokat in oss på Grand Hotell.
 
Vi kom iväg i bra tid hemifrån i fredags morse och var vid hotellet strax innan klockan 10.
Rummet var klart men "vår" parkering (handikapparkeringen precis utanför hotellet där vi fick stå gratis i 24 timmar) var upptagen av en liten blå bil med en förare och en passagerare som satt i bilen. Stefan knackade på och frågade hur länge de tänkt att stå där och fick till svar 30 min. Vad de pysslade med har jag inte den blekaste aning om, men vi stod olagligt utanför hotellet medans vi checkade in och bar in sakerna på rummet. När vi kom ut igen stod bilen kvar. Medans jag, Ismone och Elis promenerade bort mot Knutpunkten körde Stefan en sväng och helt plötsligt så var den lilla blå bilen klar med vad den skulle och parkeringen blev vår.
 
I det härliga vädret väntade vi andra in Stefan.
Tänk att vatten alltid är så kul!
 
 
När familjen var återsamlad, gick vi mot båten.
En tur till Helsingör skulle det bli.
 
På båten och det började genast suga i sjötarmen på oss alla 4.
Varsin röd pölse, öl till mig och Stefan och vatten (jo det var Ismones eget val) till Ismone och Elis.
I Helsingör strosade vi bara omkring och njöt av små gränder, förtrollande gator och innergårdar. Ismone fick sin efterlängtade glass med gräddbulle på toppen, jag shoppade i min favoritbutik, Stefan valde lunchställe med goda smörrebröd och vi njöt av varandras sällskap.
 
 
MEN det blev en besvikelse...
innan vi åkte tillbaka till Helsingborg tänkte vi ta en en fika på "vårt" konditori.
På den "stora" gågatan har det som jag minns det alltid legat ett konditori med de där typiskt goda danska bakverken i ett stort skyltfönster ut mot gatan. Jag och Stefan har varit där inne och fikat några gånger.
Vi gick gatan fram och tillbaka utan att hitta det. Till slut frågade vi och fick då till vår stora besvikelse veta att det var nerlagt. Sorgligt är bara förnamnet...
 
Men, men... Vi åkte tillbaka till Helsingborg.
Softade på hotellet och jag tog en kik i Eccos butik. Där fanns mina drömmars skor, men de får väl stanna där... Men oj vad de är fina och oj vad jag vill ha!
 
Gjorde oss i ordning för att gå ner i hotellrestaurangen och äta, drack lite skumpa (Ismone valde en Pucko...) och helt plötsligt fick jag världens dunder huvudvärk. Kändes som att huvudet skulle gå i bitar. Tog en Ipren och efter en liten stund började det att släppa. Nere i restaurangen mådde jag inte illa men kände mig proppmätt redan innan maten kommit in. Men det säppte oxå efter en stund och slutet på kvällen blev lika bra som hela dagen varit!
Innan vi gick tillbaka till rummet så tog vi en tur inom Pressbyrån där vi alla 4 shoppade varsin tidning, eller Elis fick en Pixibok...
 
Somnade gott i sköna sängar och vaknade utsövda!
 
Började med en fantastisk frukost på hotellet, absolut bland de bästa hotellfrukostar jag har ätit!
Omelett tillagad efter egna önskemål och rätt som det är kommer kocken och serverar nygjord smoothie vid bordet. Inget jag är van vid på svenska hotell.
 
Slottsfantasten Stefan ville till Sofiero och så blev det.
Idag var det dessutom rodedendronutställning.
 
Vi började med att ta oss till Barnens Sofiero.
Ismone tyckte det var toppen och Elis njöt han med.
Jag som numera ser allt i rörelsehindradsynpunkt blev positivt överraskad.
Upphöjda odlingsbäddar så att även den som inte kan böja sig ner kunde njuta av dem.
Lekbord med sand att gräva i fanns i olika höjder.
Lekstugorna gick fint att rulla in i.
Tjejen som jobbade var vänlig och tillmötesgående.
Det enda som inte funkade för Elis var egentligen rutschkanan.
Barnens Sofiero får CP CP CP CP av mig.
 
Ismone planterade en solros som vi nu får vårda ömt!
 
Promenad i parken med vackra omgivningar, innan vi tog en tur till själva slottet.
Fint skyltat med handikappsentré och anvisad hiss.
Problemet var dock att hissen var minimini liten.
När jag väl tråcklat in Elis och gjort mig så liten som det bara gick så kunde vi åtminstone stänga dörren.
Problemet var bara att om man med något råkade komma utanför gulmarkering så stannade hissen och att hamna där var inte svårt...
Vad ska man med en handikappshiss om man inte får plats med en rullstol och en förare?
Själva tillgängligheten till Slottet får därför bara följande betyg: CP.
 
Köpte en födelsedagspresent till Ismone i slottsbutiken, där jag för övrigt såg världens dyraste äpplen.
15:- för ett helt vanligt äpple!!!!
 
Tillbringade ett par timmar i den härliga slottsparken!
 
 
 
På väg mot Varberg stannade vi i Höganäs för att äta en sen lunch.
Hittade detta coola ställe med både restaurang, café och saluhall.
 
 
Efter en god lunch rullade vi hemåt - alla glada och nöjda!
 
Ikväll har vi bara softat i soffan är hemma.
 
 
 


Guldstjärnor i vardagen

Idag har det varit en helt galen fantastisk dag - både innehållsmässigt och vädermässigt.

Ismone var hemma med mig och Elis idag. Igår var hon hemma från skolan pga ögoninflammation och då bestämde jag att hon fick vara hemma idag med. Jag var ju ändå ledig och ännu har hon ingen skolplikt så då är det bäst att passa på! Ögoninflammationen var snabbt övergående så idag blev det en dag på stan.
Ismone väckte Elis kl 9.30!!! Och när han fått sin mat så promenerade vi ner mot stan.
När vi passerade Gittan (en av Ismones fd dagmammor) så ville Ismone hälsa på, så det gjorde vi! Sen fortsatte vår promenad i värmen.
Första stoppet på stan blev en vätskepaus. Ismone beställde bubbelvatten med is och sugrör och jag tog en bubbelvatten med enbart bubblor ;-).
Tankade med vätska började vi på skojakten. Ismone behövde sommarskor och Elis sandaler. Sandaler till Elis hittade vi ganska omgående men till Ismone verkade det hopplöst. Men tillslut nere i gallerian hittade vi åtminstone ett par. Fick även köpt en sommarklänning till Ismone och ett tvåpack med kortärmad och kortbent pyjamas till Elis.
Lunch på Torggrillen, och det känns så skönt att nu även Elis kan äta ute. Visst vi håller oss till korv, men det är bättre än ingenting.
På vägen hem köpte vi födelsedagspresent till Stefan, hoppas han blir nöjd!
På tal om födelsedagspresenter så hittade Ismone en tröja på Lindex som hon ville önska sig.

En skön dag med världens bästa barn avslutades med att Ismone bakade chokladmuffins - nästan helt själv!



När familjen Appelgren blev med IPad...

Så hände det äntligen! En IPad har flyttat in i vårt hem. Ismone och Elis är överlyckliga!



Förskolans ansvar?

Har idag här på morgonen legat och funderat på vad vi som jobbar i förskolan har för ansvar. Tänker då på när vi som personal kan bli skyldiga till händelser som kan ske i förskolan. Detta är något jag som anställd borde veta, men jag vet inte... Om det beror på bristande information eller om det beror på att jag inte fattar det vill jag ha osagt. Men ett papper med klara besked har jag åtminstone aldrig fått.

Att jag började fundera kom efter att jag läst om den tragiska händelsen i Eslöv där en liten 2-åring miste livet tidigare i veckan. Där kom det på tal att förskolan ev brustit i sitt ansvar genom att inte ifrågasatt varför barnet inte kom till förskolan.
Men är det förskolans ansvar? Förskolan är frivillig, till skillnad mot skolan som har skolplikt.
Hur skulle rutinerna för att efterlysa barn som inte dyker upp se ut?
Som verkligheten ser ut i de flesta förskolor (talar för mig själv, men är nästan säker på att övrig barnomsorgspersonal håller med mig) finns det barn i barngrupperna som allt som oftast saknar schema, dvs man vet inte om de kommer eller ej, barn har inlämnade schematider som inte stämmer, barnen har varit sjuka och som personal vet man inte när de kommer tillbaka, barn blir sjuka eller lediga av annan anledning och föräldrarna glömmer att meddela förskolan. I dessa fall anser jag att det är föräldraansvar. Det är föräldrarnas skyldighet att lämna tydliga besked till förskolan om närvaro och frånvaro. Ska vi som personal ringa och kolla är frågan när ska vi kolla? Hur lång tid ska ha gått? Det kan ju alltid hända att det är försent...

Och sen en annan fundering; om förskolan beslutat att tex saxar ska finnas tillgängliga för så väl 1-åringar som 5-åringar, vems är ansvaret om 1-åringen hämtar en sax, ramlar och skadar sig på saxen? (Det kan självklart hända alla barn) Om det finns material i glasburkar och en glasburk går sönder och ett barn skär sig, vems är ansvaret?

Det finns massor av andra frågeställningar men detta är något av det min hjärna arbetat med i morse.


Hur tänker andra pedagoger och hur tänker föräldrar som har sina barn i förskolan?



Åh vad jag tycker det är tråkigt....

...att rensa ogräs och annat tråkigt trädgårdsgöra. Har varit ute idag och gjort en liten, liten del. Tycker verkligen att det är astråkigt. Att plantera nytt är helt ok men att ta bort ogräs, ta bort det vissna, tvätta staket etc skulle jag gärna klara mig utan.
Drömmer om att komma hem från jobbet en dag och bara se trädgården skina! Får väl be till högre makter så kanske de skickar en liten trädgårdsfe till mig! Hoppas den är bra på att putsa fönster oxå!



Bakom mina solglasögon...

...njuter vi på vår nya altan. Pappa är här och har påbörjat arbetet med att fixa i ordning trädgården på vår baksida - min födelsedagspresent!
Stretching utomhus får gärna bli en vana!
Solen du är välkommen!



Irit blev diagnosen

Som jag kände på mig igår kväll blev det ett besök på vårdcentralen idag. När jag och Elis hade lämnat Ismone så fortsatte vi vår promenad bort till vårdcentralen.
De har drop-in mottagning på förmiddagen så det var bara för oss att anmäla oss och sedan vänta på vår tur, vilket gick fort så 7 minuter senare var jag i läkarens händer. Jag var inställd på en snabb blick och med ordinationen att fortsätt tvätta och blir det inte bättre får du komma tillbaka...
Men icke. Blev beordrad att lägga mig ner och efter en liten studering av mitt öga fick jag byta rum. En ny brits att ligga på. Nu öppnades medicinskåpet och jag fick först några droppar mot ljuskänsligheten och sen några droppar med bedövningsmedel (bedövningen sitter fortfarande i och det känns ljuvligt, smärtan innan var inte rolig) sen undersöktes mitt öga noggrant. Det klämdes, tittades och kändes - en massa var rann ut och golfbollen under ögonlocket minskade drastiskt!
Irit blev diagnosen, dvs inflammation i regnbågshinnan.
Nya droppar hälldes i mitt öga och recept skickades till Apoteket. Ska hämta ut receptet innan jag hämtar Ismone kl 13. Uppföljning av detta ska ske på ögonmottagningen. Suck!

Så här vacker ser jag ut nu...



En golfboll

Herre Gud! Att en ögoninflammation kunde kännas så här! Mitt vänsteröga är just nu helt igenmurat och svullet så att det ser ut som om någon har stoppat en golfboll under ögonlocket. Och ont gör det! Det känns som att jag går igenom en förlossning via ögat. har aldrig varit med om något liknande tidigare. ögoninflammation är ju något som cirkulerar bland förskolebarnen med jämna mellanrum. Många gånger lämnas barnen på förskolan ändå. vi vuxna tror kanske bara att ögonen rinner och att det inte är så farligt, men den här smärtan är rent ut sagt för djävlig. Så om du läser det här och ditt barn får ögoninflammation lyd mitt råd; Stanna hemma och mys istället för att skicka iväg barnet till förskolan! Det gör fruktansvärt ont!
Om inget mirakel sker under natten så får jag stanna hemma från jobbet i morgon. Elis får en extra mysdag med mig och Ismone får hoppa över fritids.
Som det känns nu så får det bli en promenad till Vårdcentralen när Elis och jag har lämnat Ismone i skolan. Bil vågar jag inte köra med den synen jag har just nu.



Finn ett fel

Aj vad det gör ont! Ögoninflammation känns!



Dansuppvisning med Eric Saade

Idag var det dags för Funky Kids avslutningsshow.
I Halmstad Arena skulle spektaklet ske!
 
Ismone klädd i neonfärgade tights, svart kjol, svart linne och en svart skinnjacka var redo.
Eric Saade skulle dessutom uppträda som gästartist.
 
På plats i Halmstad möttes vi av ballonger, glitter och glamour.
 
 
Showen började och Elis tyckte det var toppen! Både jag och Stefan var imponerade över hur duktiga alla dansare var och hur proffsiga uppträden de gjorde.
Extra stolt var jag så klart över min egna lilla stjärna!
Ismone var så duktig!
 
 
Allra sist så var det dags för Saade him self.
Informationen som getts till publiken var att de dansande barnen fick komma fram till scenkanten när det var dags för Eric Saade att sjunga. Inga föräldrar fick gå fram för då skulle man skymma för de andra. De större barnen skulle dessutom hålla sig bakom de mindre.
Vad händer?
Jo några av Eric Saades fans som följer honom vart han än är (enligt en av arrangörerna som Stefan pratade med) sitter med i publiken och springer fram och radar upp sig längst fram så att småttingarna blir hop trängda och ser ingenting. Nu var det ju så att de där fansen var väl i 18-20 års åldern och precis lika långa som många av de mammor och pappor som satt i publiken och skymde därför precis lika mycket som alla andra vuxna.
Elis såg absolut ingenting och rätt som det är kommer Ismone bort till oss och när jag frågar henne om hon har sett Eric Saade svarar hon nej. Då väcks tigermamman i mig och jag går med Ismone fram till scenkanten, tränger undan några vuxna tjejer som inte tillhör de dansande barnen och ser till att Ismone får se Eric Saade sjunga!
Ismone blev oxå lite besviken på att han inte stannade kvar så att hon kunde få hans autograf såsom Timotej gjorde när de var gästartister.
Men mest irriterad är jag över att arrangörerna tillät de "vuxna fansen" att ta över så stor plats framför scenen.
Detta kommer jag att gå vidare med då jag inte tycker att det är okej.
I höst är det Danny som är gästartist och då hoppas jag på bättring!


Valborg

 
I onsdags var det valborgsmässoafton. Jag jobbade till 17.15 och rattade sedan hem bilen till Växthusgränd.
Ismone hade blivit hämtad av mormor och morfar i skolan, men Elis och Stefan var hemma när jag kom.
Grillen var redo och jag hann precis börja duka innan mamma och pappa kom tillsammans med Ismone.
 
Det blev som traditionen bör ett valborgsfirande med mamma och pappa :-)
 
Känner att det inte finns några riktiga valborgstraditioner här i stan, och nu kan vi heller inte fly så lätt till Kävlinge heller... Men jag måste medge att jag saknar firandet från Västra Ringgatan.
 
Det blåste som bara den i onsdags så vi brydde oss inte om att ta oss ner till stan för att titta på någon eld, och tur var väl det eftersom det inte blev någon eld pga just blåsten.
 
Vi skaffade en egen eld här hemma istället!
 
Vi grillade lite olika sorters korvar här hemma som vi sedan njöt av i uterummet.
Första kvällen i år vi suttit där.
 
 
 
 
En mysig kväll som får bli början på vår nya valborgstradition!
 


Önskelista

Finns en liten borde/måste handlalista här hemma.
 
Ismone behöver en fleccejacka eftersom den hon hade har gått sönder, har letat igenom affärerna här i stan men inte funnit det jag söker. Ismone är aningen kräsen oxå så det är inte lätt.
De har förmodligen på Gekå´s men då måste jag ta mig dit oxå...
Där har de även en dykleksak jag stod och funderade över sist jag var där, men struntade i att köpa - det ångrar jag idag... Ismone behöver träna på att dyka och plocka upp saker på botten i poolen och det hade varit ett gyllene tillfälle att göra det när vi är på semester.
 
Elis behöver kortarmade/benade pyjamasar. De här från Lindex tyckte jag var fina:
När vi var inne på Polarn och Pyret i söndags och köpte badbyxor till Elis provade han ett par solglasögon där som satt som en smäck, dock gjorde prislappen inte det så jag år väl leta vidare - men visst var de fina!
 
I över 10 år har vi bott här i huset och vi har aldrig känt att vi behövt någon rullgardin i fönstret i trappan.
Ismone vaknar dock ofta ganska tidigt, går upp på toa och kommer sen intassande till oss och frågar om hon får gå ner. Det händer att klockan är runt 6... Och är det strålande sol ute och ljust så är det inte lätt att förstå att klockan ännu är tidigt. Så nu tänkte vi skaffa en rullgardin till fönstret i trappan för att få det lite mörkare och kanske få Ismone på bättre tankar - dvs sova lite till ;-)
Pappa Jan, kan du hjälpa oss med detta tror du?
 
Det var kvällens önskelista :-)
 


Solskyddsfaktor

Idag tog jag beslutet att det kan vara läge att vara förberedd på att det kan vara dags att skyddas mot solens strålar. Märker på Ismone att mer och mer kläder åker av - att det är lite kyligt bryr hon sig inte på...
I morgon är det jag som lämnar en flaska med solkräm på Fyren och en på Gläntan. Solhatt till Elis finns redan på plats likaså shorts och t-shirts i lådan med extrakläder. Nu är vi redo för sol och värme!


Solhatten på!

Solen skiner, men det är kallt i vinden. Nåja vi kör solhatt istället för mössa idag, och den blåser åtminstone inte iväg. Efter lite utomhus lek är det just nu vila inomhus som gäller för Elis, nattsömnen har det varit sådär med. Mycket spänningar i benen i natt. I eftermiddag blir det nog Tre Toppar med familjen Gillgren.



RSS 2.0