Ronny, Ragge och Kungen

Just nu sitter Ismone i köket och ritar teckningar till hela kungafamiljen samtidigt som hon lyssnar på Ronny och Ragge!



Mat träning

Elis gillar inte riktigt det här med att äta. Har svårt att svälja bitar och dricker helst bara välling.
Igår fick vi därför besök av habiliteringens sjuksköterska och logoped. Dietisten har vi fått tid hos om ca 3 veckor.
Nu ska vi börja mat träna med Elis. Dvs han får fortsätta dricka välling och däremellan så erbjuder vi honom annan mat. Elis får dock bestämma, visar han att han inte vill ha så slutar vi direkt. Idag åt han faktiskt en hel banan här hemma på em. Duktig kille!

Han är dock en liten gottegris! Fick smaka kladdkakesmet häromdagen när Ismone bakade.



Nybadade

Idag tog vi dvs hela familjen oss ända till staden Falkenberg. Åkte till Klitterbadet för att bada. Första gången Elis var i en simhall, han har ju bara badat på habiliteringen tidigare. Han älskade det! Ismone tyckte det var toppen så detta kommer vi att göra fler gånger.
Det var första besöket på Klitterbadet och det var positivt! Mycket bättre än tråkiga simhallen här hemma.

Efter två timmar på badet åkte vi till Laxbutiken och åt lunch. En god avslutning på Falkenbergsturen!

Här hemma lekte sedan Ismone med en kompis, jag och Elis var ute på lekplatsen en stund och sen tog vi en liten promenad med vagnen. Elis älskar att vara ute och vagnen är en höjdare nu när han kan sitta upp i den. Visst helt optimalt sitter han inte men det är bättre än tidigare.

Fick besök av Stefans föräldrar och sen har det bara varit melodifestivalmys i soffan.

Bjuder på en bild från min och Elis promenad till sjukhuset i torsdags!

Synes!



Här är vi!

Här har ni oss!



På väg!

Nu är vi på väg mot Ullared med BUSS, ja någon gång ska ju bli den första! Alltså inte första gången jag är i Ullared men första gången jag åker buss dit!
Jag och Elis tar bussen och i Ullared möter vi upp mamma, pappa och Ismone som tagit bilen dit - vi fick inte plats!
Det blir däremot ett premiärbesök för Elis.
Dessutom så kan han efter gårdagens besök från habiliteringen sitta upp i sin vagn! De har fixat och donat med kilar och kuddar och Elis är stum av förvåning! Som han njuter!

Synes!



Alla hjärtans dag!

Fick en present idag på morgonen av Stefan! Blev glad och varm i hjärtat!

När jag och Elis kommer hem från Kyrkis ska jag packa in presenterna jag köpt till Ismone och Stefan. Elis present kommer förhoppningsvis med posten om några dagar!



Dax att utvidga bekantskapskretsen...

...på habiliteringen.
Nu ska vi få träffa både logoped och dietist för att få hjälp med att få Elis att börja äta mer än välling.
Det har gått bra vissa perioder men nu har det låst sig helt för honom. Känns skönt att kunna få lite tips och idéer.

Synes!



Tandläkarbesök utan tänder ;)

Idag har Elis gjort premiär besök hos tandläkaren. Eller en tandsköterska var det ju egentligen... Han blev egentligen kallad i december, men jag sköt på det då jag tyckte att skulle han till tandläkaren då kunde åtminstone någon tand vara på G. Nu har de två där nere brutit igenom så att man ser hela ovansidan på båda tänderna och där uppe kan man skymta ett hörn på vardera framtand!
Elis fick i alla fall en tandborste och jag fick lite information om att inte låta han småäta och att inte ha sötade drycker i nappflaskan...
Nu är ju inte det något problem för Elis eftersom han inte äter någonting utan bara vill ha välling... Men mer om det i ett nytt inlägg.

Synes!



Färgglatt

Vem har sagt att viktväktarmat skulle vara tråkig?
Detta är en av mina absoluta lunchfavoriter. Ris kokt i curry, wokgrönsaker och soja till det. Ibland lyxar jag till det med lite korv eller skinka, men idag blev det vegetariskt!

Färgglatt eller hur?!



Sjuklingen

Så förkyld Ismone har varit den här veckan. Länge sedan hon var så här dålig. Feber runt 39 grader i ett par dagar, nu är den dock nere på 37,7 så förhoppningsvis går det på rätt håll.
I tisdags var vi hos läkaren och då fick hon ögondroppar mot sin ögoninflammation, och denna ögoninflammation är bland de värsta jag har sett och då har jag ändå sett en hel del på jobbet eftersom många barn dyker upp på förskolan med detta...
Snabbsänkan var förhöjd, men inte så att antibiotika behövdes. Får se hur hon mår i morgon annars skulle vi tillbaka.
Igår åkte hon dock hem till farmor och farfar för att få sova över där. Tror det känns skönt för henne att bli ompysslad själv, speciellt när hon är krasslig. Elis kräver ju så mycket att hon får stå tillbaka en hel del ändå. Min lilla skrutta!



Sjukstuga

Ismone är sjuk. Så där jobbigt förkyld med rinnande näsa, rinnande ögon och feber. Oxå lite hosta ovan på det!
Så idag är det mys och 7up som gäller här hemma!



Ljust och fräscht!

Igår var det premiär för Elis att sova borta, hos farmor och farfar tillsammans med storasyster. Detta medans vi var i Halmstad och tittade på Fredrik Lindström och Henrik Schyfferts show Ljust och Fräscht.

Åkte tillsammans med Pelle och Carmen till Halmstad och Grand hotell där vi träffade Martin och Cristina. Åt fondue och drack ett glas rött innan vi begav oss mot Halmstad Arena.

Oj oj oj vilken show! Skrattade konstant i två timmar!

Innan vi sen kom hem så rundade vi av med ett glas vin hemma hos Martin och Cristina.

En riktigt lyckad kväll!

Elis och Ismone hade oxå haft det bra!
Så detta gör vi gärna om!



Ny ortos

Elis fick ju gjort en ny ortos i onsdags. En till vänster handen. Till höger har han ju redan en men även vänster handen behöver en. Han ska ha dem när han sover på natten, dvs minst 6 timmar/dygn. Men eftersom den här är ny måste vi i början kolla så den inte skaver och då får den användas vid middagsluren!



Vilket väder!

Brrr, kallt var det i morse när jag och Elis gav oss iväg på en promenad hem till Jessica och Milo. Men Elis hade det varmt och gott i vagnen och bara jag rörde på mig så var det helt ok ändå. Jobbigast är att det är så halt på vissa ställen, och jag har blivit lite rädd för den där halkan sedan jag halkade i Linköping och bröt armbågen för ett antal år sedan.

Hemma hos Jessica och Milo var det i alla fall varmt och skönt! God fika var det oxå. Morotskakan måste ju ha varit lite nyttig med tanke på att där är morötter i ;).

Promenaden hem var skönare, solen sken, fåglarna kvittrade och det var riktigt gott att vara ute och röra på sig. Elis njöt i vagnen så länge den rullade! Tog en rejäl extra runda när vi ändå var klädda för utevistelse.

När vi kom hem fick Elis prova gungan här ute. Som han njöt! Tyvärr så sitter han inte bra i den utan han behöver bättre stöd. Nu fyllde overallen upp en del men till våren hoppas jag att vi kan få någon gungvariant till honom.



Soppkok

Kokar just nu broccolisoppa av viktväktarnas recept. En soppa som innehåller 0 propoints, och det är alltid välkommet! Tänkte att det kan vara bra att ha som lunch när man ska ut och äta på kvällen eller är bortbjuden.

Och på fredag är det restaurang som gäller!

Det luktar gott och om den smakar lika gott så lägger jag ut receptet här.

På tal om Viktväktarna så var det ny vägning igår. -1,1 kg! Det innebär -3,6 kg på två veckor. Helt ok måste jag ju säga!



Planering, planering och lite mer planering...

Det är vad som krävs när man ska iväg till habiliteringen med Elis och Ismone ska följa med och när man dessutom ska vara där kl 12.30...

Det behövs visserligen planering för det mesta här hemma, men sådana här dagar är det lite extra.

Elis ska få gjort en ortos till höger handen i dag och få justerat den han har till vänster handen. Det är ju ett litet meck när de ska formgjuta den, Elis ska ju gärna vara lite sammarbetsvillig.

12.30 är ju liksom inte den optimala tiden för en 1-åring, åtminstone inte för Elis. Han har ju börjat komma in i nya rutiner nu och sover oftast vid den tiden. Men idag blir det inte så. Jag har däremot lyckats få honom att somna nu i vagnen här hemma så han har hunnit få lite vila innan vi ska ge oss i väg. Har jag tur får jag även i honom lite välling.

Ismone ska ju oxå med så till henne har jag packat ner pysselsaker, frukt och risifrutti. Vi hinner liksom inte med någon lunch innan vi ska åka iväg med bussen.

Nåja det blir nog en bra dag det här!

Synes!



RSS 2.0