Sommaren kom tillbaka och Timbuktu är i stan...

Den här veckan har det varit sommar igen!
Riktigt fina dagar har vi fått njuta av.
Trädgården (åtminstone framsidan) fick ett rejält röj i måndags av pappa och mig, jag hatar när trädgården är ovårdad, och avskyr lika mycket att rensa och hålla på...
Tyvärr har inte heller Stefan och jag samma uppfattning om hur en trädgård ska skötas, han tycker att ogräs är vackert och det gör inget om gräsmattan växer likt en äng, själv så är jag som mest nöjd när kanterna på gräsmattan är välklippta.... Kontraster, men på något sätt får vi ändå ihop det!
Nya sensommarblommor blev det åtminstone i belöning vid entrén!

I tisdags fick Elis vara ledig från skolan då besök på habiliteringen stod på programmet och därefter ridning. Assistenten och Elis åkte själv till ridningen och det gick kalas! Så kommer de att göra de kommande veckorna.

I onsdags var det föräldramöte och jag passade då på att berätta lite kort om Elis. Vilket kändes bra. Känns skönt att alla (eller de som var där) vet, framförallt att de vet att Elis endast har ett motoriskt funktionshinder, det är inget fel på hans intellekt även om vissa saker tar längre tid för honom.

Både Ismone och Elis har fått sina nya glasögon i veckan. Tjusiga båda två!

Idag är det Note for Peace här i Varberg, en finfin konsert med finfina artister. Elis som är ett fan av Timbuktu önskade så att få hans autograf på sin rulle. Och visst blev det så. Fina arrangörer ordnade ett möte mellan Elis och Jason!

Och jag är oxå stolt över den autografen, Jason eller Timbuktu är i mina ögon en person med väldigt kloka tankar. Han är helt enkelt en person jag är stolt och varm i hjärtat av att få ha mött.

I morgon är det söndag, och på måndag är det jobbdax även för mig. Ser fram emot det även om det verkar vara lite rörigt på jobbet just nu. Kommer dock bara att jobba i 6 dagar sen kommer jag att vara borta från jobbet igen i ca 3 veckor. Men mer om det då!Hösten är här

Hösten har kommit till Varberg, det känns åtminstone så... Den här delen av hösten då det är kallt på morgnarna, men blir varmt uppåt dan. Sommarblommorna börjar blomma ut och det är härligt att mysa inomhus på kvällarna med tända ljus...

Dessutom har skolan börjat!
Både Ismone och Elis går nu på Hagaskolan. Elis i förskoleklass och Ismone i 4:an.


Elis har varit på inskolning måndag och tisdag, då var jag med hela tiden. Igår var det första riktiga skoldagen och jag fanns med hela tiden på avstånd i rummet intill - redo att rycka in om det skulle behövas. Men Elis och hans resurs klarade sig fint! Hennes största osäkerhet är hans hjälpmedel och det är ju inte konstigt, det är inte det lättaste att få honom på rätt plats i alla stolar, ståskal, gåstolar...
Jag fick följa med till matsalen och vara med på lunchen. Elis var modig och smakade på både majs, ris och kyckling! Dessutom åt han ett halvt knäckebröd.

Idag har jag lämnat honom i skolan nu på morgonen. Och tanken är att jag ska hämta honom när skoldagen är slut kl 13.15. Är dock på standby här hemma! Redo att rycka ut om det behövs!

Tänkte passa på att städa i köksskåpen...Vaken

Idag vaknade jag i vårt egna sovrum. Faktiskt skönt att vara hemma igen. Det är lite som man brukar säga; Borta bra, men hemma bäst!

Igår morse när vi vaknade i stugan till en dag som såg ut att bli jämnmulen så bestämde vi oss ganska snabbt för att åka hem. Vår egna soffa lockade...

Så vi packade bilen snabbt med alla miljoner saker det kändes som att vi hade tagit med oss. Sen bjöd vi till fest...

Jag körde ner till Kustbageriet och köpte lite frallor och fikabröd, och tillbaka i stugan så dukade vi upp för en liten sittning.

Stefans föräldrar och de fyra Orrepinnarna skulle komma, och vid 10.30 dök de upp!
Vädret gjorde att vi fick klämma in oss inne i stugan och det funkade fint! Efter lite mat i magen tog vi en promenad längs med havet. Därefter åkte de andra hem till Stefans föräldrar för lite mat, men vi stannade kvar och röjde ut det sista. Mamma och pappa kom förbi en kort sväng och sa hej och tog med Ismone till spelautomaterna...

Väl hemma igen så har det packats upp och ätits god mat och softats i soffan.

Idag fortsätter jag att leka i tvättstugan... Innan jag tar kväll idag så ska den skina!

Godmorgon på er!Efter solsken kommer regn, efter regn kommer solsken...

I onsdags var det Diggiloodax på kvällen, men innan dess så njöt vi vid stugan, badade i poolen och mös. Oxå blev det eftermiddag och solskenet ersattes med regn och inte lite regn heller, det öste ner! Ja, ja, det var bara att klä på sig regnkläder och göra det bästa av situationen. Vi körde ner till stan, hittade en parkering och gick in på Diggiloo-området. I regnet väntade vi på att showen skulle sätta igång. Sysselsatte oss med poängpromenad, tatueringar och ballongfigurer hos Postkodlotteriet, pratade med trumpetaren Magnus Johansson och köpte en Diggiloo-tröja till Elis. Intog våra superbraiga platser och showen kunde börja. Tipp topp var showen trots ösregnet.

I pausen kom Per Andersson ut och pratade med oss, tanken var ju att han skulle skriva sin autograf på rullen, men det gick inte i ösregnet! Bestämde dock att nästa gång vi ses i oktober så ska vi se till att han kan skriva. Nu var vi trots regnkläder, blöta och kalla så vi gav faktiskt upp och åkte tillbaka till stugan utan att se sista delen. Men men... Vi får hoppas att det blir fler Diggiloo här i Varberg och då med solsken!

Igår förmiddag så gick Stefan, Ismone och jag en promenad längs havet. Elis hängde under tiden med Frida på campingen. Vi kom iallafall fram till "kaffebussen" som var mitt mål!

Vi beställde kaffe, morotskaka, chokladboll och en Snapple och klev upp i bussen. Och när vi satt där uppe och fikade så började vi planera nästa års semester. Vi vill komma iväg till New York! Så ge mig era absolut bästa New York tips om ni sitter inne med några sådana!

Tillbaka i stugan och efter lite lunch så åkte Stefan, Elis och Frida in till stan och biblioteket för att låna böcker om New York. Under tiden hängde Ismone och jag vid poolen.

Igår kväll efter att vi ätit kvällsmat här hemma i stugan så gick vi bort till Solviken. Beställde lite gott att dricka och lite dessert. Sen började en musikquiz, och Elis löste enkelt den ena frågan; Vem skrev Here comes the sun? 😊

Klockan hade slagit midnatt innan vi kröp ner i sängarna!

Idag sov vi länge, efter frukosten så spelade Ismone och jag minigolf (vinnaren fick sen bjuda på glass) och Elis gick en promenad på kyrkogården (vid gamla kustsanatoriet, där de barn som inte överlevde sin TBC ligger begravda) tillsammans med Frida och Stefan.

Efter lunch badade vi allihop i poolen!

Nu blir det snart grillat! Känner på doften att det snart är dags att äta!Augusti

Redan den 2 augusti och det känns som att sommaren bara har susat fram.

Just nu är vi i stugan i Apelviken och njuter. Stugan vi får låna av Feel Well, assistansbolaget vi anlitar till Elis.
Vi gjorde det även förra året och vi har alla längtat tillbaka så vi är så nöjda och glada att vi är här igen.
Igår kom även Frida tillbaka efter sin semester och Elis är så glad över detta. De två gav sig själva ut på äventyr med Strandtåget igår och under tiden gick Ismone och jag på Pokémonjakt. En härlig runda längs med havet.

Ett stopp vid en glasskiosk som turligt nog man kunde swisha till blev det på vägen.

Tillbaka på campingen så blev det hopp och studs högt i det blå för Ismone.

När Elis och Frida kom tillbaka från stan, där de även hittat Pokémons så blev det dopp i poolen!

Idag har vi varit i Kungsbacka på Kungsmässan och Freeport (som heter något annat nu, typ Hede Fashion Outlet). Tanken var att hitta en skolväska till Elis, men den får vi fortsätta att leta efter någon annanstans!

I morgon väntar Diggiloo för Elis, Ismone och mig i förmodat ösregn...RSS 2.0