Tiden - var tar den vägen?

Tiden bara rusar iväg, dagarna, veckorna och månaderna bara säger swish...
Snart är det jul... 🎅🏼 Jag älskar ju julen och alla dess förberedelser, men i år vet jag inte hur mycket som ska "julas". Vi har i veckan haft besök av en snickare som kommunen anlitat för offert till bostadsanpassningen. Jag vet inte hur lång processen för att komma igång med den omfattande ombyggnationen som ska göras på nedanvåningen kommer att ta. Men jag känner att ska allt på nedanvåningen packas ner till tex februari så är jag inte så sugen på att plocka fram tomtar i december, för att packa ner det i januari och för att sen packa ner allt annat oxå. Men lite juligt vill jag allt ha det, för att få känna myset. Så känner jag mig själv rätt så blir det julpyntat här hemma oavsett. Julgranen funderar jag dock på, var tusan ska vi ha den? Elis har ju sin lekhörna där granen brukar stå. Ja, ja det är småsaker, inget att lägga tid att fundera på. Nästa år hoppas jag iallafall att vi kan fira jul här hemma i ett hus med bättre ytor! Var vi ska fira i år är inte bestämt ännu. Ismone har iallafall gjort klart att hon inte tänker fira jul i ett hus som inte är julpyntat.
I år blir det iallafall en ny variant på paketkalender till barnen. Istället för paket varje dag blir det nu en paket till dem var varje advent. Mormor köper en, Farmor en och jag två. Kommer att bli bra det här.

Nästa helg ska vi till Karlshamn hela familjen. I mitten på november åker jag till Stockholm (Stefan är där uppe med sitt jobb och då passar jag på att åka upp på helgen). Sen ska jag se till att boka in mig en fredag på Kusthotellet för ett dagspa. Fick presentkort i födelsedagspresent och nu vill jag njuta!

Mycket som händer här fram över!

Förra söndagen firade vi pappa som fyllt år!Rock of 80's och portade utanför Scandinavium

Igår var det äntligen dags! Elis och jag skulle till Scandinavium i Göteborg för att titta på Rock of 80's.
Tanken var först att åka tåg, men vi ändrade oss och tog bilen istället. Så vi körde upp i god tid för att hinna få tag på en handikappsparkering nära Scandinavium och för att hinna äta kvällsmat på Donken. Vi lyckades med båda! 😊

Gick sen mot entrén till Scandinavium, men där tog det stopp.
Vi fick inte komma in. Det var 13-års gräns. En familj med två döttrar som stod strax framför oss hade oxå blivit avvisade och stod nu jämte kön och pratade med ansvarig chef. Jag och Elis blev oxå hänvisade dit. Ilskan kokade i mig. När jag i mars ringde och beställde biljetterna så var det det första jag frågade efter om det var någon åldersgräns, personen jag pratade med tittade efter och sa att det var det inte. Och nu vid entrén så tar det plötsligt stopp. Jag sa att det är mitt ansvar som förälder om jag vill utsätta mitt barn för hög ljudvolym. Öronproppar hade jag med mig. Att kommunikationen och informationen mellan biljettansvarig och arenaansvarig inte fungerar ska ju inte behöva drabba oss.
Så jag sa lugnt och stilla till den här chefsvakten att han skulle berätta för Elis att vi inte fick komma in och varför. Det har jag ju gjort precis svarade han... Då bad jag honom gå ner på knä och titta Elis i ögonen när han förklarar.... Då vänder han sig istället till vakterna som släpper in folket och kontrollerar väskor och säger:
- Låt de här få komma in, jag kommer ingen vart med den här diskussionen!

Slutet gott och vi fick komma in, precis som den andra familjen (som kom fram och tackade mig för att jag stod på mig), dessutom såg jag fler barn där inne sen som var yngre än 13.

Det blev en fantastiskt lyckad kväll, Elis var i extas och headbangade och rockade järnet. Men ca 10-15 minuter före slutet så tog orken hos Elis slut, och han ville åka hem. Så vi klädde på oss och smög ut till bilen. Vi hann knappt komma ut ur stan innan Elis sov...RSS 2.0