Sötaste deppeläppen!

Måste bara visa, den sötaste deppeläpp som går att skåda!
 


När Justin Bieber kom till stan...

... eller förlåt, jag menar Anton Ewald...
 
Idag söndag hände det stora saker på Varbergs stora torg.
Anton Ewald kom hit för att uppträda (dvs sjunga 3 låtar, sälja en massa ego-prylar, skriva autografer).
Precis som alla andra tjejer så ville Ismone ner och titta.
Så när vi hämtat Ismone hos Suwisa, åkte vi ner till stan.
Klockan var runt 14.30 och det var redan fullt med folk framför scenen, i väntan på Anton som skulle komma kl 16 gick vi en sväng på stan. Shoppade badbyxor till Elis (de är dock lite stora i midjan så vi får fästa in dem lite så att det inte blir nakenchock i poolen), skor och en ny gummibandsmapp till Ismone.
Sen var vi redo!
Slog följe med grannarna Tilda och Mattias. Ismone och Tilda var helt uppskruvade.
 
Det var mängder med skrikande tjejer nere vid scenen.
 
Plötsligt hände det! Anton visade sig i ett öppet fönster på Stadt
och glädjen visste inga gränser!
 
 Jo, det var han i fönstret ;-)
 
Elis tyckte det var oerhört kul med alla skrikande tjejer, och frågar man honom nu - Hur låter tjejerna? Så ger han i från sig ett skrik i falsett!
 
 Så var det dags för Justin, åh förlåt jag menar Anton att göra entré på scenen.
Vad passar en stjärna som han bättre än att åka cab från hotellet till scenen, en sträcka på 20 meter...
 
 Äntligen kom han upp på scenen!
 
Anton Ewald!
 
 Och tjejerna var i extas och skrek minst lika mycket som tonåringarna närmst scenen!
 
Nästa söndag kollar vi in Eric Saade istället!


På jakt efter trädgårds inspiration!

Efter att ha lämnat Ismone hos Suwisa har vi gett oss i väg på en inspirationsrunda! Första anhalt var Träslövs Trädgård, nu åker vi vidare...Kalas

Igår var Ismone på kalas, Hilli och Ted hade gemensamt 7-års kalas och Ismone funderade över hur killarna i klassen skulle se ut när de var finklädda... Kalaset blev lyckat och en klasskamrat följde med Ismone hem och de fortsatte att leka i 2 timmar. Idag ska Ismone hem och leka hos Suwisa. Sen blir det en tur till stan eftersom Ismone vill titta på Anton Ewald!Vårkänslor och trädgårdsinspiration!

Vackert väder och hopp om vår. Under morgonpromenaden sågs buskar börja bli gröna, solen lös och fåglarna kvittrade. Just nu tar jag en paus från städningen av uterummet...Trött, tröttare, tröttast...

Efter att ha sovit i ungefär 2,5 timmar natten som var känner jag att det drar i ögonlocken. Lika bra att krypa till kojs. I morgon är tanken att jag och Elis ska cykla med Ismone till skolan.
Gonatt för natten!Cykeldags!

I dag var det så dags för dagen D, dagen då vi skulle få hämta cykeln på hjälpmedelscentralen.
I två veckor ska vi nu få testa den, är vi nöjda och känner att det är nåt för oss, så ska den beställas åt oss.
 
Vaknde till ett strålande väder, men innan klockan var 8, så hade det förvandlats till en mulen och blåsig höstdag.
Så det var bara att packa regnkläder i ryggsäcken och ta på sig varma kläder.
Tog bilen till hjälpmedelscentralen och där mötte mamma upp oss (hon fick ju köra hem bilen åt mig!).
Cykeln stod och väntade på oss, och bara en liten stund senare kunde vi cykla iväg!
 
En nära döden upplevelse var det att cykla! Har inte vågat mig på några backar ännu. Att den har tre hjul gör inte den automatiskt stabilare, snarare tvärtom... Det känns som att den lutar när man kör och ojämnheter i vägbanan är inte så lätta att parera, men det är säkerligen en vanesak.
 
När mamma skulle lämna bilen så passade mamma och pappa på att hämta Ismone i skolan. Pappa var ju tvungen att följa med eftersom mamma skulle ta sig härifrån...
 
Efter att Elis ätit lunch så tog vi en cykeltur till, nu tillsammans med Ismone.
Det blev en tur till affären för att köpa fredagsgotta, då passade vi även på att testa funktionen med att koppla bort "rullstolen" från cykeln. Funkade finfint!
Tänk nu kan vi cykla till affären, koppla loss, gå in och handla, koppla på och cykla hem igen!
 
 


Nya hjälpmedel

I tisdags innan vi tog tåget till Göteborg så hade vi hembesök från habiliteringen; logoped, arbetsterapeut och sjukgymnast. Logopeden hade med sig en talmaskin som Elis tycker är riktigt kul, nu ska bara jag försöka lära mig datorprogrammet som jag fått installerat så att jag kan ordna lite bilder till apparaten.
 
Elis fick oxå en Bronco; en gåstol att använda utomhus.
Inne har vi ju hans Pony, och den har vi även haft ute, men hjulen på den är inte anpassade för att köra utomhus så nu har vi en Bronco. Den är större och lite tyngre att använda men Elis vet hur han ska göra så det krävs bara lite övning tror jag innan han får upp farten med den.
 
I onsdags när jag hämtat Ismone och Elis så var det ett fantastiskt väder och lekplatsen här hemma fylldes med alla grannbarnen här omkring, det cyklades på två hjul, med trehjulingar, balanscyklar, traktorer och Elis hade sin Bronco!
 
 


Leva och Fungera

 
I tisdags tog jag ledigt från jobbet för att åka till Göteborg tillsammans med Elis och fina vännen Micaela och hennes lillpojk Johannes. Det var Leva och Fungera mässa och riktigt kul och intressant att se hur mycket hjälpmedel det finns. Många assistansbolag var oxå representerade men det är inte aktuellt för oss så den biten kunde jag varit utan.
Helt slut i ben och fötter var jag nä vi kom hem och tror banne mej att det satt i dagen efter med...
 
2015 är det dags igen och då tror jag nog att jag ska lägga två dagar på mässan, en själv och en tillsammans med Elis.
 


Jag kunde!

Det har varit mycket utelek idag för både Elis och Ismone. Nu sitter respektive ligger de nyduschade framför tv:n och tittar på Bolibompa. Trötta är de båda två, men det får bli lite kvällsmat innan de kryper till kojs. I kväll lagar Stantons kvällsmat till oss.

Härom dagen när jag var på GeKå's köpte jag ett långrep till Ismone. Det invigde vi i dag. Först var det bara Ismone, jag och Yasemin (men som kom Camilla oxå - tror detta kan bli alla mammors sommarmotion i år!) och jag var ju tvungen att se om gamla talanger satt i. Visst gjorde det de! Jag klarade inte bara av att hoppa jag fick även visa tjejerna hur man gjorde när man hoppade in. Det var ju hur kul som helst! Skulle förklara "Tolvan" för dem men mindes inte alla hopp, så om någon har bättre minne än mig - berätta!
12: tolv vanliga hopp
11: vart annat ben
10: fem vanliga, snurra ett halvt varv och hoppa fem till
9: tre på höger, tre på vänster och tre jämfota hopp
8:
7:
6:
5: snurra samtidigt som man hoppar fem hopp
4:
3: Krax, Krax, kråka
2: två jämfota hopp med hopprepet en bit ovanför marken
1: spring igenomSå kom han till slut!

Min lille kock! Lagom tills att grädden skulle vispas blev Elis redo att hjälpa mig.
Grädden blev vispad, sen var det bara att säga Varsågoda!Våfflor

Elis skulle egentligen ha varit med mig och gräddat våfflor nu, men han valde att titta på film med de stora tjejerna istället... Så nu står jag här själv i stekosen.
Förmiddagen har tillbringats utomhus. Trädgårdsmöblerna har kommit fram, men i väntan på snickarna så gör vi inte så mycket mer på utsidan just nu.
Elis har traskat omkring i sin Pony och Ismone och Yasemin har lekt.
Tjejerna åt lunch ute, sittandes på lilla studsmattan, vi andra tre gick dock in. Även om solen lyser så är det lite kallt.

Nåja, våfflorna börjar bli klara, får se om vi får fler gäster in till oss!Från topp till tå...

...fast tvärtom...
Jag och Elis började vår lediga dag med att åka till Team Sportia och shoppade skor till oss båda.
Jag behövde ett par bra promenadskor, och det hittade jag till ett bra pris dessutom!
Jag passerade barnskorna och såg ett par som det stod Elis på med stora bokstäver. Tänkte, jag måste bara prova på honom... De glad på lätt som en plätt och jag tror de är alldeles perfekta för honom att gå med när det bara blir lite bättre väder! Lätta men ändå stabila och som sagt lätta att ta på.
 
 
En sväng inom Panduro och köpte två penslar till målarprinsen och sen till skolan för att hämta Ismone.
 
Därefter bar det iväg till frisör Maria!
Idag var det Elis som skulle friseras ordentligt och Ismone skulle klippa luggen.
Tog med Uttersitsen och den var perfekt för Elis att sitta i. Han var på ett strålande humör och det gick riktigt bra att klippa honom. Idag blev han heller inte ledsen när fönar och rakapparater lät, visst han reagerade på ljuden men ledsen blev han inte!
 
 
Farmor och farfar kom förbi eftermiddags med ett tjusigt förkläde till Elis (detta får invigas på söndag när jag har lovat Ismone våfflor till fikat) och en fin bukett rosor till mig! Visst har vi det bra!
 
Nu inväntar jag att mamma och pappa ska komma hit för att vara barnvakt när jag och Stefan ska ut och äta, med tanke på vädret så får pappa nog även extraknäcka som taxichaufför åt oss...
 
Trevlig helg!
 


Isoleringen är bruten!

Då har det gått 48 timmar och vi är utsläppta i friheten!

Ismone kräktes en gång till senare på söndagskvällen, denna gången var det sängen som fick ta största smällen... Tur man har tvättmaskin!

I måndagsmorse mådde hon betydligt bättre! Så då var det bara att hålla oss borta från folk och fä i två dagar. I söndags när jag var och handlade köpte jag en pysselbok till Ismone och den höll henne sysselsatt hela gårdagen! Medans hon pysslade fick Elis sin dagliga träning och sen lekte han med sina bilar. Jag tvättade och strök, plockade undan påsken och städade nedanvåningen varav tvättstugan fick sig en riktig genomkörare!

När Stefan kom hem behövde jag ut och få luft! En promenad längs strandpromenaden och inhandlande av Converse blev det! Åh vad mina skor är fina!

Idag har jag och Ismone städat på hennes och Elis rum. Elis har varit på strålande humör och njutit av att få leka både på sitt och Ismones rum. Det behövs mer röj på deras rum och utsortering av leksaker. Det får bli storförsäljning på nästa barnmarknad.

Sålde av lite kläder på den som var förra helgen. Blev ett litet tillskott i kassan! Var där själv och handlade lite. Så mycket kläder och annat bråte där var. Men så mycket skitkläder, vem köper urtvättade fläckiga kläder? Inte jag i alla fall!

I morgon är det vardag igen, Ismone ska till skolan, Elis till Gläntan och jag till jobbet (jo, Stefan jobbar han med...). Elis ska till Hab på eftermiddagen för att träffa en handkirurg från Sahlgrenska, då får Stefan följa med!
Jag hämtar Ismone och sen ska jag till det stora gula huset i skogen tillsammans med mamma och pappa!
Det blir nog en bra dag i morgon oxå!48 timmar

48 timmars isolering är vad som väntar oss nu.
Efter att Ismone sagt hela dagen att hon var trött men inte kunnat förklara mer så fick vi förklaringen nu på seneftermiddagen. Hon kräktes. Stackars min lilla flicka! Hon har inte kräkts sedan hon var 2,5 år vilket innebär att det är 4,5 år sedan. Inte konstigt att hon inte kunde förklara hur hon mådde i dag. 18.30 somnade hon...
48 timmar ska vi nu hålla oss i karantän. I morgon och på tisdag stannar jag hemma med Ismone och Elis, och håller tummarna för att det har kräkts färdigt hemma hos oss!

Måste ju oxå berätta att lillprinsen har både kissat och bajsat på toaletten idag! Visst är han redig!Våren på väg?

På väg till Hagaskolan för att lämna Ismone på fritids mötte vi denna lilla varelse!RSS 2.0