Onsdag

I morse hade vi ställt väckarklockan, gick upp och åkte ner till stan redan vid kl 8.00.
Började med en frukost på Lilla Träslövs Finbageri, något som verkligen kan rekommenderas. Vi satt där länge och njöt.

Därefter blev det en sväng till torget, bara att flanera runt där bland knallar, turister och Varbergsbor är en fröjd. Idag var det lagom med folk där oxå, lördagar kan ibland vara lite väl hysteriskt.

Elis fick håret klippt. Hans kalufs växer som ogräs...

Vi promenerade ner till strandpromenaden, kollade in scenen som Rapsody in Rock ska stå på ikväll. Elis ville soundchecka alla instrumenten!

En runda genom Engelska Parken där Pokémonjägarna verkade ha sitt högkvarter och upp till biblioteket, där blev det tipspromenad, bokläsning och lunch innan vi körde hemåt igen.

Vi har haft en fantastisk dag ännu så länge!Halmstad

I måndags efter frukost packade vi in oss i bilen och körde söder ut mot Halmstad. Gick lite i affärer, försökte hitta en skolväska till Elis - vilket verkar hopplöst...

Gick in på ett café för att ta en enkel lunch, tyvärr var det ett botten napp. Maten var väl ganska ok, men servicen och möblemanget (stora sköna fåtöljer som man sjönk ner i så att bordet nådde en till näsan, även om fåtöljerna var sköna så är det svårt att äta i den positionen...) var under all kritik.

Nåja, mat i magen fick vi. Så mätta men utan skolväska körde vi vidare mot Östra Stranden. Vi beslöt oss för att prova handikappsbadet där. Jätte fint var det. Stora öppna ytor och en bra ramp ner till vattnet. Tyvärr så blir det väldigt halt sista biten när man ska gå i (alger täcker rampen som ligger under vatten), så vi valde trapporna istället. Så skönt!

Kvällen hemma tillbringades ute på trädäcket med varsin bok i handen!Ljuvliga sommar!

Efter trolljakten och lite lunch här hemma i värmen så fortsatte vi bara av att njuta av dagen.
Läste böcker i skuggan, småpratade, tittade och spelade på Ipaden och bara njöt av varandras sällskap. Elis badade i baljan i trädgården och vi fick besök av Inger och Mattias. Sen åkte vattenspridaren fram. Elis och Ismone tjöt av skratt!

Senare på kvällen så kom grillen fram och vi grillade goda kotletter! Senare blev det blåbärspaj med glass inne i soffan till två nya avsnitt av NP Möller!

I skrivande stund är det bara Elis och jag som är vakna, och jag tror minsann att det är dags att duka fram lite frukost, sen får vi se vad dagen har att erbjuda!Trolljägarna

Kvällen igår var lika skön som de senaste kvällarna har varit. Vi satt ute och njöt länge, innan vi förflyttade oss in i soffan och bänkade oss framför tv:n hela familjen. Klockan närmade sig 22, så Elis började bli lite trött och efter en liten stund bad han om att få gå upp och lägga sig. Vi andra satt kvar och tittade på vår nya favoritserie (med tanke på att vi aldrig brukar titta på serier som går på tv känns det lite ovant att skriva ordet; favoritserie...) NP Möller! En favorit i repris helt enkelt!
Det började med att jag och Stefan började prata om detta program när vi var i Malmö och strök om kring i NP Möllers gamla kvarter kring Möllan. Såg då att programmet fanns att se på SVTs Öppet Arkiv.
Så nu tittar vi varje kväll på 2-3 avsnitt. Både Elis och Ismone gillar det!

Minns ni NP Möller?

Idag efter frukost skulle Elis och Stefan ut på trolljakt i Karlbergsskogen. Elis fixade utrustningen; gevär, förstoringsglas och monsterspray.

Tydligen hade de träffat på tre troll som nu är förvandlade till sten!

Nu fortsätter vi att njuta i värmen!

På återseende!Sommar

Det var länge sedan jag skrev sist, har liksom inte haft tid och ork, eller lust kanske man ska skriva...
Men nu känner jag ett sug efter att få skriva igen.
Tänker inte göra någon resumé heller om vad som hänt det senaste halvåret utan jag börjar om här och nu 😉.

Vi är sommarlediga just nu hela familjen, och vi njuter på hemmaplan här i Varberg mesta delen av tiden det här året. Jag och Stefan bodde två nätter i Malmö tidigare i veckan och förra veckan bodde vi två nätter i Borås hela familjen tillsammans med mamma och pappa. Så underbart att bara njuta och umgås hela dagarna tillsammans med de personer man älskar mest.

Just nu är det riktig sommarvärme som gäller, den har annars lyst med sin frånvaro de senaste veckorna.
Idag sov vi länge hela familjen och åt en sen frukost ute på trädäcket innan vi åkte ner till stan. Passade på att träffa mamma och pappa där som har besök av Ulla och Stig, våra gamla grannar. Alltid lika roligt att träffa dem och få krama om dem, de har en speciell plats i mitt hjärta som liksom inte går att förklara. Det är väl så med vissa människor som alltid har funnits i ens liv, de ska liksom bara vara där.

Efter lite lunch och strosande på torget så åkte vi hem. Jag satte mig på trädäcket med en bok, Ismone landade i soffan med sin IPad och Elis och Stefan låg på en filt ute på lekplatsen och läste böcker.

Nu i kväll har vi varit iväg och tagit ett kvällsdopp. Hur härligt som helst! Nu ska jag gå och duscha av mig allt salt och sen är det dags för kvällsmat!RSS 2.0