Adventstid kom till mitt ensamma hus...

Efter frukost packade hela familjen + Frida in sig i bilen och åkte ner till stan.
Det känns som att det var ett tag sedan vi var där nere en lördag tillsammans.
Vi började med en sväng på torget som är ganska så dött här nu på vintern, stannade och pratade lite med politikerna (läs Liberalerna) innan vi fortsatte ner mot Gallerian.

Jag gick in på Flash och köpte ett par byxor, första paret byxor jag köpt där. Har hört mycket gott om just deras byxor och jag blev klart nöjd med två modeller som jag testade, dock fanns inte den ena modellen i den färgen i kombination med den storleken jag ville ha... Men ett par svarta jeans blev det. Får se om jag blir lika nöjd med dem utanför provrummet.

I klädväg så skulle jag gärna vilja ha en långkofta i ull, är så himla frusen nu så ull har blivit en favorit. Så en gosig kofta i merinoull skulle göra mig gott!
Borde kanske skriva en önskelista till tomten snart...

På tal om julklappar så är nog snart Elis och Ismones adventspaket klara.
Har slutat med paket varje dag, (vem vet kanske jag återkommer med det) och kör istället med adventspaket. Elis ska få Lego av mamma och pappa i en paket (blir den 2:e advent) och jag har köpt en bok med roliga historier som han får den 3:e advent. Sen behövs där fyllas på med två paket till... Ismone får en sjöjungfrufilt av mamma och pappa den 3:e advent (de sover där då eftersom jag och Stefan ska på galej). Idag köpte jag en paket från Body Shop till henne med handkräm och läppbalsam i favoritdoften kokos detta får bli paket en av adventsdagarna, har även bok till henne på lager så till henne behövs bara en till.

Igår beställde jag varsin ny pyjamas till Elis och Ismone, men det får nog bli julklappar.

Nya lördagsnöjet har blivit att besöka Hemmakväll, nu får man ju hyra två filmer gratis i en vecka så nu passar vi på 😉. Idag valde Elis två filmer; Lejonkungen och en Legofilm med Batman. Batmanfilmen ska han ha med till Sahlgrenska och Lejonkungen tittade han på i eftermiddags för första gången.

På tal om Sahlgrenska så närmar sig Elis operation och ikväll har jag duschat honom med Hibiscrub, första tvätten av tre. I morgon kväll kör vi en repris och sedan så blir nästa uppe på Sahlgrenska på måndagkväll.

Under eftermiddagen så var jag uppe på vinden och plockade fram adventsljusstakar, några julsaker följde oxå med. Hade ju inte tänkt att julpynta i år, trodde ju att vi skulle vara mitt uppe i värsta renoveringen just nu...
Men den ligger på is just nu.
Så adventsljusstakar fick komma fram och i några av de lådorna som innehöll ljusstakar fanns även några tomtar så de får oxå komma fram. 
Jag älskar ju egentligen det här med att pynta inför advent och jul så det känns lite konstigt när det i år bara blir lite halvdant. Vi ska inte ha någon gran i år, men Ismone har ju sin vita gran... Den har hon klätt ikväll! 🎅🏼
Jag har satt upp de adventsljusstakar som vi har och några tomtar är oxå utplacerade.
Lika bra att vara klara inför nästa helg (och de senaste åren har jag tomtat redan till advent då jag vill njuta extra länge, det är bara julgranen som fått vänta med att komma in tills att Elis har fyllt år), man vet ju aldrig vad som händer i veckan... 
(null)Dags att ta helg

Veckan har rusat iväg, begriper inte fort det kan gå.
Känns som att jag har bott på jobbet den här veckan...

I tisdags så körde jag direkt från jobbet till habiliteringen, mötte upp Elis och Frida där.
Det var dags för CPUP.
Enkelt förklarat så mäter man Elis rörlighet i ben, fötter, höfter, armar, händer, axlar.
Resultaten jämförs med mätningen från i våras som jämförts med mätningen från förra hösten...
Elis resultat visar på en marginel försämring i fotleden, annars så står han kvar på samma resultat.
För att minska kontrakturer i fötterna så använder Elis fotortoser.
Dessa sover han med varje natt...

(null)

Efter besöket på hab så kände jag att jag bara behövde komma utanför murarna, dvs inte vara på sjukhus, på jobbet eller hemma...
Jag och Ismone åkte ner till stan. Vi skulle kolla in nya HM som öppnat i Gallerian.
Grymt stort. Trodde dock att heminredningsdelen skulle vara större än vad den var.
Ismone köpte ett par jeans och en tröja.
Därefter blev det en tomtelatte på Espresso House!
(null)

I onsdags morse vaknade vi till ett riktigt vinterväder, snön dalade ner från himlen och la sig som ett vackert täcke på marken.
Medan jag satt och åt frukost så ändrade sig dock vädret och det började regna.
(null)

På jobbet var jag ute med några barn och vi försökte att få till en snögubbe, någon skapelse blev det innan barnen frös och ville gå in.
På kvällen hade vi APT och när jag körde hem så var all snö borta.

Idag hämtade jag Elis på fritids efter jobbet, han satt med två kompisar och sin elevassistent Ulrika och spelade Fia med knuff på Ipaden. En riktigt bra app som även nu laddats ner här hemma!
Lämnade Elis här hemma och sen åkte jag och provade ut nya arbetskläder.
För ungefär 4 år sedan fick jag ytterkläder när jag jobbade på Österängen.
Dessa följde ju med när jag började på Söderlyckan, det är dock så att efter att ha gått ner närmre 45 kg så drunknar jag i de kläderna...
Idag fick jag veta att jag skulle få nya kläder, så det var lika bra att fixa det med en gång.
Kläderna vi får är dock alldeles för kalla att använda nu.
Hade faktiskt önskat en uppsättning med vinterkläder oxå.
Det är ju rätt sjukt att vi som jobbar i förskolan ska behöva stå för ytterkläder som ska användas i jobbet själv. Det förväntas av oss att vi ska vara ute med barnen i alla väder och då tycker jag att kommunen borde stå för våra kläder. Det är ju knappast så att de som jobbar på gata-park behöver köpa sina arbetskläder själv.
Inomhus har jag gärna mina egna kläder, vet att många förskollärare skaffat typ "arbetarbyxor" med  en massa fickor och knäskydd, men det är inte alls jag. Jag vill vara Veronica på jobbet. Min personlighet måste få synas.  Och jag är helt enkelt ingen förskollärare med arbetarbyxor!

Fick även köpt en ny adventsljusstake till Ismone, i helgen får de komma upp.

Ögonlocken är nu tunga, men jag får hålla mig vaken tills att Idol är slut, och då pratar vi om första akten!


Julkänsla och denna vinters första snö... 🎅🏼❄️

I förmiddags började den första snön för den här vintern att falla, stundtals vräkte det på ganska så bra. Samtidigt som snön föll så gav vi oss iväg mot Tjolöholms slott och deras julmarknad.
I från radion ljöd julmusik och vi fick faktiskt lite julkänslor i kroppen - hela familjen!
Det blev en tur in om Donken på vägen dit, det fick bli dagens lunch.

På Tjolöholm var det kallt, svinkallt för att ge ordet kallt ytterligare en dimension...
Det var kallt både ute och inne.
När vi fikade inne i slottet så höll vi på att frysa halvt ihjäl, så den koppen kaffe dracks snabbt...
Elis träffade tomten och överlämnande en önskelista.
Ismone köpte en julklapp till sin morfar och någon sorts lera, Elis köpte en tomteluva, Stefan köpte rökad korv och en mössa, bara jag som åkte därifrån tomhänt.
(null)

När vi kom hem så städade jag färdigt i badrummet på ovanvåningen, allrummet och Ismones rum där uppe får bli färdigt i morgon.
Nu ropar sängen på mig, ska bli skönt att krypa ner under täcket!

På återseende!


Ett fotavtryck

(null)

... och ett id-band från förlossningen gör att Lovis alltid finns närvarande hos oss.
Hon finns ständigt i våra tankar.
Vår lilla flicka, Ismones lillasyster och Elis tvillingsyster.
Idag är det den 19 november 2017, det innebär att det är 7 år sedan idag hennes hjärta slutade att slå och vi fick veta att jämte Elis i magen låg en sovande Lovis.
7 år av saknad.
Du fattas oss Lovis!


Jag hinner inte med! Men nu är det helg...

Äntligen lördag!

Slutet på veckan har gått i ett rasande tempo.
Elis får (i stort sett) alltid frukost hemma då han alla dagar utom tisdagar lämnas i skolan klockan 8.00 när skolan börjar. Tisdagar så lämnas han klockan 7.30, men har även då fått mat hemma.
Elis får alltid sondnäring på morgonen tillsammans med sin medicin, han är ingen frukostmänniska och för att få i sig bra näring inför skoldagen så blir det sondnäring.
(null)

I onsdags så lämnade jag Elis uppe vid simhallen då de skulle iväg och bada med klassen, de andra gick till simhallen men för att spara lite tid (det tar ju lite längre tid för Elis att byta om så då mötte hans elevassistent upp oss vid simhallen, så de kunde gå in och byta om i förväg).
Körde sedan till jobbet och innan jag gick in så satt jag kvar i bilen och fick gjort undan lite telefonsamtal, bl.a. så bokade jag in en tid för att få satt på mina vinterdäck.
(null)

Natten till i torsdags så sov Ismone hos mormor och morfar då Stefan skulle flyga till Stockholm tidigt, jag öppnar egentligen på förskolan på torsdagar men hade fått bytt bort den tiden då det är omöjligt att börja jobba kl 6.30 när fritids oxå öppnar kl 6.30... Nu fick jag lämna Elis kl 6.30 för att istället börja jobba kl 7....
Slutade egentligen kl 13, men hade ett jobbmöte kl 13.30 så där försvann även den tidiga dagen...
Känns som att alla mina tidiga dagar består av möten efter arbetstidens egentliga slut.
I fredags morse lämnade jag både Ismone och Elis i skolan. Elis hade med sig sitt ståskal till skolan då han ville ha det på discot som skulle vara på kvällen. Tänkte att det var lika bra att det lämnades i gympasalen så att det var på plats när discot började.
(null)

Jag stängde på förskolan, men kunde låsa lite tidigare än planerat så jag hann hem för att köra Elis och Frida till skoldiscot.
Farmor och farfar var hemma hos oss och hade bl.a. servat med Mc Donaldsmat till både Elis och Ismone.
Elis var sååå taggad inför detta disco, som han längtat och väntat! Och nu var det dags.
Det skulle utses kung och drottning på dansgolvet och dra på trissor om inte Elis tog hem vinsten som KUNG! Han var så lycklig när jag kom för att hämta honom!
(null)

Samtidigt som jag hämtade Elis så lämnade jag Ismone...
Då var det hennes tur att gå på skoldisco.
Det var niorna på skolan som ordnade det och mellan 17.30-19.30 var det för åk 1-3 och mellan 20.00-22.00 var det för åk 4-6.
Ismone hade även hon en rolig kväll. Nästan hela klassen hade varit där.

I morse gick jag och Elis upp vid 7-tiden. Vi tog frukost tillsammans i soffan med tv:n och ipaden som sällskap. Kronan låg kvar på soffbordet som ett minne från gårdagen.
(null)

När Ismone och Stefan ett par timmar senare masat sig ur sängarna så tog jag med mig Ismone när jag skulle fixa lite ärenden. Elis skulle på barnkalas och där följde Stefan med.
Jag och Ismone körde först till Toveks för att få satt på vinterdäcken, därefter till Elgiganten för att titta på en ny kyl och frys. Där var ju rabatterade priser den när helgen på vitvaror och då en ny kyl och frys ska inhandlas till vårt kök som ska renoveras så tyckte jag det var lika bra att se vad som fanns. Vi är dock inte riktigt ense om detta jag och Stefan, han tycker att det gamla vi har duger, men jag anser att vi ska byta. Jag vill ha en kyl och frys i fullhöjd (de vi har idag och som är från 2004 är bara 150 cm) och ska vi ändå byta ut skåpen så är det i mina ögon lika bra att passa på att byta ut kyl och frys med.
Säg att jag har rätt!
Nå väl efter besöket på Elgiganten så gick vi till djuraffären, August behövde lite nytt han med 🐹!
Sen åkte vi till Hemmakväll för att lämna tillbaka filmerna vi lånade förra lördagen och passade på att låna två nya och köpa lite godis.
Därefter blev det lunch på Mignon.
(null)

Baguettetoast till Ismone och fisksoppa till mig.

Slappade här hemma i soffan en stund innan jag städade i vårt sovrum och Stefan lagade mat.
(null)

Nu blir det en skön kväll i soffan framför tv:n och "Så mycket bättre" tillsammans med ett nytt frågespel med julfrågor som jag köpte när jag var på GeKås.
Därefter ser jag fram emot att krypa ner i en nybäddad säng!
I morgon är det söndag och ovanvåningen måste städas klar, sen är jag lite sugen på att åka på julmarknad, kanske kan det bli både och.Sahlgrenska, förvirrad läkare och hjälpsamma spioner!

(null)
Idag kickade Ismone och jag igång dagen med en grötfrukost. Hon laddade för skolan och jag för en heldag i Göteborg/Kungsbacka. Elis skulle först till Handkirurgen på Sahlgrenska och därefter till Syncentralen i Kungsbacka. 
Elis, jag och Frida rattade väg med bilen och gav oss iväg ut i regnet.
Kom fram till Sahlgrenska och dra på trissor - hittade en parkering med en gång!
Letade oss fram till hissarna och åkte upp till våning 7.
Där fick jag gå in först på avdelningen för att som Elis säger; checka.
Jag skulle kontrollera så att där inte fanns några sjukhus clowner inom synhåll!
Elis är fullkomligt livrädd för dessa sjukhus clowner. Vad som skrämmer honom vet vi inte, men rädd är han. Men kusten var klar och enligt sjukhus clownernas program skulle de inte komma till handkirurgen idag. 
Vi hängde i väntrummet i väntan på träff med läkare. 
Kattpojken var oxå med.
Vi är vana vid att det känns rörigt och förvirrat på just den här avdelningen och att det tar tid,  men idag gick det hyfsat snabbt. 
Dock var läkaren förvirrad - först trodde han att vi träffat Elis handkirurg nyligen, nja sa jag (jag vet ju inte hur tidsramarna på detta stället är) det är minst ett år sedan. Han tittade då i journalanteckningarna och såg att det visst var i augusti förra året....
Sen började han prata om att vi var där för att Elis skulle få botox, nja sa jag (igen!) han ska väl opereras? Ojdå sa läkaren jag får nog gå ut och kolla upp detta. Och tillbaka kom han lite skamsen, visst var det en operation som skulle göras.
Nåja, vi kom överens om att vi ska bli inlagda den 27 november på kvällen, operation blir det dagen efter. Det som ska göras är kortfattat att senor i höger hand och arm ska förlängas..
Sen var det dax att träffa narkosläkaren, vi tog hissen ner till våning 3 och precis när hissdörrarna öppnas så möts vi av två rödnäsklädda clowner! 
Frida snurrade runt rullstolen i ljusets hastighet och jag viftade bort dessa clowner. Vi klarade det! Elis hann aldrig uppfatta dem!
Narkosbedömningen gick bra och Elis fick godkänt, nu gäller det bara att han inte drar på sig någon infektion under de här två veckorna.
Innan vi skulle tillbaka till avdelningen så skulle narkosläkaren bara kolla så att kusten var klar (hon hade hört rykten om att det fanns rödnäst besök uppe på avdelningen), när läget var under kontroll så återvände vi till avd 24.
Där gick vi igenom de sista detaljerna med en sjuksköterska innan vi sedan kunde ge oss iväg.
(null)

Vi tänkte äta lunch i restaurangen inne på Sahlgrenska, men det var så stimmigt och högljutt där inne så vi körde till Mc Donalds i Kållered istället. Där var det lugnt och skönt.
(null)

Efter lunchen så blev det till att köra ner till Kungsbacka där Syncentralen ligger.
Elis skulle göra de sista testerna i den synutredning angående CVI (hjärnsynskada) som nu görs.
Han fick även justerat sina glasögon.
(null)

Äntligen så skulle vi köra hem till Varberg igen, kom dock inte riktigt enda fram. Olycka på vägen och vi stod still... Ja, ja det viktigaste 
är inte att komma fram snabbt, utan att komma fram.
20 minuter senare kunde vi börja rulla.
(null)

Nu är vi ett steg närmre den här operationen som vi har väntat på i 1 1/2 år.
Den 28 november är det dax, tänk gärna lite extra på vår superhjälte då!

PS: Det är Elis som ligger bakom dagens foton, han har bestämt vad som skulle fotas och vara med i dagens inlägg.


Måndag

Då var det måndag och ny vecka igen - begriper inte vart tiden tar vägen!
Måndagmorgon, är tro det eller ej en favorit stund för mig. Jag går upp vid 6-tiden och väcker Ismone, sen hoppar jag in i duschen och snyggar till mig själv så gott det går. Där efter så är det dax att väcka Elis och få i han mat och på honom kläderna.
Stefan kör dem sedan till skolan och då sätter jag mig i köket med min frukost och tidningen och bara njuter av att vara själv! 
Börjar inte jobba förrän klockan 10 på måndagar så detta är min guldstund!
(null)

En intensiv dag på jobbet är nu över, jag fick handlat på hemvägen och lagat mat när jag kom hem.
Ikväll blev det pyttipanna och stekt ägg. Själv så var jag dock inte ett dugg sugen när jag väl lagat maten (efter min operation händer det ibland), så jag valde att avstå... 
Stefan körde Ismone till innebandyträningen och passade även på att tanka min bil inför morgondagen. Nu har jag landat i soffan efter att ha spelat memory med Elis, gjort vid honom inför natten, gett honom sitt kvällsmål, nattat honom och fixat matsäck inför morgondagens tur till Sahlgrenska. 
Fotbollen har börjat, Stefan och Ismone kommer snart hem och nu njuter jag av leverpastejsmörgås med ättiksgurka. 
Nu gäller det att hålla tummarna för Sverige!


Fars Dag

Idag är det Fars Dag och dagen började med att jag och Elis gick upp strax efter klockan 7, vi satt i soffan och mös fram tills att Frida kom. Då blev det frukost för både mig och Elis. Elis fick mat i knappen och jag drack kaffe och åt en macka och en clementin. Älskar clementinerna just nu, tror nästan att jag skulle kunna leva på clementiner...
När klockan passerat 10 så fick vi upp både Ismone och Stefan ur sängarna.
Stefan gratulerades på Fars Dag av Ismone och Elis här nere i soffan; han fick ett par mysbyxor och en munkjacka.
När vi alla softat en stund här hemma och jag tvättat 3 maskiner tvätt så åkte vi ner till stan. Bio och filmen Paddington stod på programmet!
(null)
(null)

Filmen var bra, riktigt bra faktiskt. Den förra Paddingtonfilmen var nog snäppet bättre, men den här var helt klart sevärd. Rekommenderas av hela familjen!
På Elis önskelista står nu en Paddington björn med röd hatt, får se om jag kan ta ett snack med tomten om det här.

Det blev en sen lunch av lite rester från igår när vi kom hem, jag städade i kök och badrum, Elis körde träning; både rörelseträning och klockan och läsning sittande själv på golvet.
När Frida slutat jobba så fick Elis hoppa in i duschen, innan han sen gjordes i ordning inför kvällens restaurangbesök. Elis är noga med hur han ser ut och vilka kläder som ska användas vid diverse olika tillfällen. Ikväll hade han bestämt att han skulle ha kavaj! 😊
(null)

Vi packade ut oss i bilen och åkte ner till stan igen. Vi hade bokat bord på Cyrano.
Tycker att de har riktigt bra mat.
Elis och Ismone beställde in hamburgare med pommes och varsin Cola (Elis van noga när han beställde att det skulle vara både citron, is och sugrör i glaset.). Jag och Stefan delade på en förrätt med gratinerad getost, honung, valnötter och sallad, dessutom så delade vi på en pizza med mozzarella, skinka och pesto (eller det var bara pesto på min halva, jag älskar pesto men det gör inte Stefan). 
Mätta och nöjda åkte vi sedan hem.
(null)

När vi kommit hem så stod det knappbyte på schemat för Elis. Var tredje månad byter jag knappen på honom. Det är inget som Elis jublar åt, det är en del protester innan, men han gör det med bravur! Det känns säkert lite obehagligt, och Elis är rädd att det ska göra ont men det gick galant den här gången med! 
Han är en hjälte min lille prins, och hans storasyster med för den delen - hon var med hela tiden som moraliskt stöd och höll sin lillebror i handen.

Nu hänger vi i soffan resten av kvällen, får se om det blir Beck som gör oss sällskap - vi vet aldrig om vi sett Beckfilmerna innan de har börjat, så har vi sett denna så blir det nog sängen och en bok istället.


LördagMatchen igår slutade med vinst för Sverige! 
Gisses vad nervöst det var på slutet, mina nerver låg utan på kroppen och hjärtat pulserade i rusande fart. Nu gäller det på måndag, då avgörs det hela nere i Italien.
Idag stod det dock andra matcher på programmet...
Ismone och hennes Tofta skulle spela sammandrag i Åsa. Åsa och Tvååker/Vinberg stod för motståndet. Tofta spelade grymt bra, det fanns en helt annan vilja och glöd i spelet idag jämfört mot när förra sammandraget spelades. Vad gäller Ismone så tycker jag att hon har tagit ett stort kliv framåt i år. Riktigt duktig!
(null)

(null)

Dock är många av idrottshallarna vi stöter på under sammandragen en fullständig katastrof när det gäller läktarplats för rullstolsburna. Det är läktare som gäller och för att komma dit är det branta trappor upp som gäller. Väl uppe på läktaren så får rullstolen knappt plats.
Idag fick Frida bära upp Elis och Stefan rullstolen, att bära upp Elis sittande i rullstolen hade aldrig gått. 
Väl uppe så var Elis riktigt nöjd. Dessutom så sålde de ju korv där och görs det då blir det höga poäng av Elis. 3 korvar lyckades han trycka i sig. Han kan när han vill!
(null)

(null)

Mamma och pappa kom oxå och tittade på matcherna, alltid kul med sällskap på matcherna som är lika engagerade som vi i spelet.
Passade på att gratulera pappa på farsdag som ju är i morgon men då har vi bestämt att fira själv här hemma. Det har varit så mycket nu de senaste veckorna med både jobb och andra aktiviteter så det känns skönt att bara vara hemma och ta det lugnt (har dock både tvätt, strykning och städning som ropar på mig), får se om vi går ut och äter eller om vi köper hem något färdigt till kvällsmat i morgon. 
(null)

Ikväll blir det pasta här hemma och sen finns det paj kvar till dessert och dessutom har Ismone och jag köpt hem lite godis från Hemmakväll så vi får väl se vad som slinker ner senare i kväll.
(null)

Nu tar jag kväll!


Det är aldrig försent att börja om...

Stefan har varit bortrest i veckan och när han kom hem så berättade han att han alltid går in och läser i bloggen när han bor borta på hotell i tjänsten. 
Med tanke på att det är över 1 år sedan jag skrev sist så kända jag att det kanske vore kul att blåsa liv i bloggen igen, så jag gör ett försök.

Det är iallafall fredag och helgen har börjat. 
Öppnade på jobbet idag vilket innebar att jag slutade tidigt. Åkte då och hämtade Elis, Ismone och Ismones klasskamrat Hilli i skolan. Regnet öste ner så de var alla glada att få åka bil hem. Stannade till vid NG:s för att köpa hallon och blåbär till en paj jag tänkte göra till dessert.

Började röja i köket när jag kom hem och därefter kom snickaren hem till oss för att ge lite tips inför renoveringen av köket. Så nu är det bara att åka till Ikea och beställa kök. Det kommer att hända saker här hemma framöver. Operation bostadsanpassning är äntligen igång! Köket ingår inte i anpassningen men det känns som att det är lika bra att ta det nu oxå när hela nedanvåningen ska göras vid, men mer om det en annan gång!

Pajen bakades medan Stefan var och handlade sedan började jag packa in julklappar...
Mamma och jag var på GeKås igår och några klappar blev handlade och de passade jag på att slå in under tiden Stefan lagade mat.
(null)

Lagom tills att jag var färdig med julklappsinslagningen så blev maten klar, ikväll blev det min absoluta favorit - dvs om den är bra tillagad (bäst har jag ätit på Hotell Havanna här i Varberg och på en restaurang på Korsika, men vår hemgjorda är inte så dum den heller...) MOULES FRITES!
(null)


Till dessert blev det hallon/blåbärspaj med vaniljglass och kaffe.
(null)

Nu är det dags att fokusera blicken mot tv-rutan; Sverige möter Italien i den så viktiga matchen om platsen i VM nästa år.
HEJA SVERIGE!
RSS 2.0