World cp day 2015


Det här är Elis, vår kämpe och superhjälte. Varje dag lär han oss nya saker, saker om livet både stort och smått, han är klok som en bok, rolig och full med humor, han ifrågasätter saker som ingen annan gör, ställer läkare mot väggen (vilka andra 4-åringar gör det?), njuter av livet som bara han kan, visar uppskattning för det lilla, har stora drömmar och sprider glädje och kärlek kring sig. 
Dagligen kämpar han oxå mot en kropp som inte vill samarbeta, ben som inte går dit han vill, armar som inte lyder och händer som inte vill greppa.
Det krigas mot myndigheter för att Elis ska få rätten att leva ett likvärdigt liv likt ditt och mitt.

Idag, första onsdagen i oktober är det internationella cp-dagen, World CP day.
En dag då jag hoppas att dessa superhjältar som lever med cp ska ägnas en extra tanke.
Jag hoppas att du som kan hoppa, springa, lunka, gå, resa dig upp, sätta dig ner, vinka, klappa händerna, peka inte tar detta för givet utan känner tacksamhet och glädje för det du faktiskt klarar av. 
Njut av varje steg du tar!

Dagens inlägg avslutar jag med att citera en annan cp-mamma till en fantastisk liten superhjälte:

Ägna gärna en stund idag åt att lära dig mer om cerebral pares! Vad betyder diagnosen cp egentligen? Vet du inte det så är det dags att du lär dig. Så nästa gång du känner för att kalla din mobil/dator/penna/tv/missade buss för cp så kanske du tänker en gång till och använder ett bättre förstärkningsord. För - kom igen - att kalla en grej som inte funkar för cp visar ju bara att DU inte funkar.... Eller åtminstone att du inte förstår bättre. Så ta chansen att bli lite mer smart idag! Lär dig vad CP betyder!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0