Snart är almanackan full...

Det har varit ganska lugnt på Habiliteringsbesöken ännu så länge det här året. Det har i stort sett bara varit bad på fredagarna och föräldragrupp på tisdagarna...
Idag var det inget bad utan det var dags för årets första cpup. Vi gör cpup två gånger om året, förra gången var i november. Vid de här mätningarna så träffar vi både sjukgymnaster och
arbetsterapeuter. 
Idag började vi med Ulrika och Susanne (arbetsterapeuter). Elis var på ett strålande humör (även om han tjatade om att han ville hem hela tiden....) och pratade på som bara den. Arbetsterapeuterna är de som har koll på armar, händer och fingrar. 
Elis har fortsatt bra rörlighet i armarna, händerna och fingrarna. Något överrörliga fingrar också har han svårt med att vinkla upp handen och titta i handflatan (men när Ulrika smusslade in en chokladbit i handen på honom, då vände han galant på den öppnade handen och stoppade in chokladen i munnen 😉).
Hos Nina och Eva (sjukgymnaster) kontrolleras ben, fötter, höfter och rygg.
Jag har själv märkt att han varit väldigt spänd på baksidan av låren och det märktes oxå på mätningarna idag, där var värdena klart försämrade.
Annars så såg det bra ut även här.
Vi planerade dock in en massa saker som ska göras framöver så almanackan  kommer att bli fullskriven...
Det ska göras nya handortoser, ny arbetsstol ska provas ut, rullstolen ska göras om, den lilla rullstolen ska anpassas, ett nytt gånghjälpmedel (NF Walker - tjoho!!!) ska provas ut, inlägg till skorna ska tillverkas, botox i armarna (skulle varit gjort nu, men RegionHalland har klantat sig med kostnadsförbindelserna och handkirurgen som ska ge botoxen är tjänstledig... Så nu lutar det åt majmånad...), och sen ska vi träffa en ortoped från Lund för något måste göras åt hans lår... Oxå är det datorteket...
Ja,ja... Ännu har vi inte fått några tider (jo till dietisten och ögonläkaren...)
Det blir nog en rolig vår det här!

Sen ovanpå det så har vi lovdagarna i skolan. Inte ett datum stämmer på det papper vi fått hem, så jag vet inte vad som gäller. Har ringt rektorn, men han är föräldraledig... Jag hoppas att han hör av sig på måndag!

Ismone sprang just hem till en kompis, Elis tittar på Emil och då kanske jag borde förbereda inför morgondagens kalas - sen har jag fyllt år färdigt för i år!






Kommentarer
Postat av: Micaela

Kostnadsförbindelsen !?! Gaaaa ! Nu kokar det i mitt blod! Det skulle ALDRIG fela igen till Sahlgrenska !! Det har jag papper på!! Sådär ja - tack för den ersättningen region Halland !

2014-02-28 @ 21:41:33
Postat av: Micaela

Förövrigt: tummen upp!!

2014-02-28 @ 21:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0