Utflykten till Olympos

 Under semesterns första vecka så bokade vi in oss på Apollos utflykt till Olympos.
Vi vill ju gärna se och uppleva något mer än bara pool och hav när vi är ute och reser och tycker att det ger mycket att åka iväg på en organiserad tur med skandinavisk guide. Dels får man oftast veta lite om allt möjligt på vägen till målet, och att det pratas på svenska eller skandinaviska gör ju att även Ismone och Elis förstår.
 
Detta var en tur som började med en båttur på ca 1,5 timme, därefter blev det buss till bergsbyn Olympos.
 
På plats i Olympos blev vi runt guidade i gränderna.
 
 
Och, ja det var på denna utflykt vi hängde med Per Andersson och hans familj - och för den som har ögonen öppna så ser man Per på detta fotot ;-)
 
 
Efter att vi besökt Olympos så bar det i väg med bussen ut i ödemarken.
Där skulle vi få lunch.
Bussen stannade ca 1,5 km från tavernan och från bussen till tavernan var det promenad längs en grusväg som gällde. Vi hade bara hunnit gå 200 meter när en bil kommer susande förbi oss. Plötsligt stannar den och backar tillbaka. En yngre kille sitter vid ratten och jämte sitter en äldre grekisk gumma. Gumman hoppar ur och ber Stefan och Elis att ta plats i framsätet. Rullstolen placeras på bilens flak och för att hålla fast den kliver även den grekiska gumman upp på flaket. Också susar de iväg...
 
Framme vid tavernan får de vänta in oss andra!
 
 
Efter en god lunch med diverse grekiska läckerheter åkte vi tillbaka till hamnen och i väntan på båten så kände vi lite på vattnet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0