Vi åkte till Liseberg...

Förra fredagen så var det dags för oss att göra det årliga besöket på Jul på Liseberg.
De senaste åren har vi gjort en liten tripp dit. Men då har vi brukat vara där en fredag i november istället.
Jag och Ismone (och förra året även Elis) har tagit tåget upp till Göteborg där vi har mött upp Stefan som passat på att lägga in jobb i Göteborg den här dagen. Det här året åkte vi dock allihopa med bil här hemifrån.
 
Vi kom upp till Göteborg strax efter kl 15 och såg en handikappsparkering direkt utanför entrén, tyvärr var bilen framför oss oxå ute efter den...
Körde ett varv och fick tag på en annan precis lika bra parkering!
 
Jag hade hört mycket gott om Liseberg och deras bemötande av funktionshindrade tidigare och nu fick vi själva uppleva det. Redan i entrén började det med att jag fick gå in gratis som ledsagare åt Elis. Vi gick sedan för att skaffa åkarmband till Ismone och Elis och då fick jag ett åkarmband alldeles gratis för att som ledsagare kunna åka med Elis.
 
Ismone och Stefan började med att gå in i spegelhuset (dit in kunde Elis och jag inte gå pga hans vagn) och då passade jag och Elis på att snurra på närmsta hjul - och vi gick därifrån med 1:a vinsten! Två stora Dajmpåsar.
 
 
Där efter blev det en tur bort till Sagoslottet. Elis tyckte det var sååå kul att åka, och skrek som bara den när vi gick av! Tänkte sen tagit en tur med Elefanterna men Elis var för kort så det blev Ismone och Stefan som åkte istället. Ismone hade sedan siktat in sig på Slänggungan då hon äntligen hade längden inne.
Stefan var vettskrämd även om han bara stod och tittade på! Ismone tyckte att det killade i magen men att det var kul ändå!
 
Tyvärr var det så satan i gatans kallt så det blev inte mycket mer karusellåkning. Men däremot ett löfte om att åka till Liseberg när de öppnat igen för sommarsäsong.
 
Vi tog en liten fika och värmepaus efter det att vi besökt tomten och lämnat önskelistorna.
 
 
Vi gick vidare i den kalla kvällen för att ta oss upp mot Lisebergshjulet som skulle få bli vår avslutning innan vi åkte hemåt. Det är otroligt vackert bland alla juleljus som lyser!
 
 
För att komma upp till Lisebergshjulet så hade vi att välja på färdtjänst eller rulltrapporna. Och för alla er som varit på Liseberg så vet ni att det inte är den lilla rulltrappan utan två superlånga rulltrappor man ska ta sig upp för. Vi valde rulltrappan. Elis såg det oxå som en karusell och skrattade så det kluckade i honom när vi åkte!
Vid Lisebergshjulet blev vi insläppta först av alla, Elis kunde sitta kvar i sin vagn då det bara var att rulla in den.
Där i en varm skön liten bur satt vi sen hela familjen och njöt av utsikten av hela Göteborg.
 
 
En härlig seneftermiddag gick mot sitt slut och vi körde trötta, frusna och lyckliga hem till Varberg igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0