En intensiv förmiddag är över!

Idag kom farmor hem till oss för att vara med Ismone när Stefan jobbade och jag och Elis klarade av både ögonmottagningen och habiliteringen.

Först var det synen som skulle kollas och även om Elis var jätte duktig så var han inte riktigt samarbetsvillig hela tiden... Men synen verkade faktiskt att vara ok! I början på sommaren när vi var hos dr Åke i Halmstad så var han översynt med +8 på båda ögonen. Vad det var idag vet jag inte men det var normalt för åldern... Däremot så ska han få glasögon pga sin skelning. Men vi kollar närmre på det i januari när Ismone ska kolla sina ögon. Ev så kan vi även få glasögonen via syncentralen och som jag förstått det då så räknas det som hjälpmedel och då får man det kostnadsfritt... Så det håller vi tummarna för!

Sen bar det iväg genom sjukhuskorridoren till andra sidan sjukhuset för att gå till habiliteringen. Där träffade vi Elis arbetsterapeut och ytterligare en arbetsterapeut från Halmstad. Rörelserna i hans händer och armar kollades och han kan även om han har svårt för vissa saker. De tillverkade en ortos till hans höger hand som han ska ha på sig 6 timmar om dagen. Vänster handen ska oxå få en så småningom, men vi började med den här.
Elis stol hade inte kommit som vi först trodde, nu hoppas jag på att den ska vara här till hans födelsedag så att han kan få sitta med vid bordet och äta tårta!

Vad det är med Elis? Det är en lång historia, ska försöka skriva ner det i kväll.

Nu sover han i alla fall gott på soffan med ortosen på handen!

Synes!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0