Dagens hab-besök avklarat!

Eftersom gårdagens besök blev inställt pga att läkaren var sjuk så fick vi komma idag istället. Och det var faktiskt bättre eftersom vi idag fick träffa Elis fantastiska läkare, hade vi varit där igår så hade det varit någon annan...

Det första som mötte oss när vi kom in på habiliteringen idag var den fantastiska synen av att se Elis sjukgymnast och arbetsterapeut skruva och ha sig med Elis nya vagn! Den kommer att bli så bra, åh vad jag längtar tills att den är redo att hämtas hem. Lite mer inställningar på den behövs göras, några enkla och några specialinställningar men det kommer att bli bra! Kimba Spring heter den och ser ut så här, bortsett från att Elis är blå och grå ;-)



På själva besöket var läkaren, sjukgymnasten, psykologen och sjuksköterskan med. Och Elis har lindat alla kring sitt lillfinger... De tycker alla att han är så fin och duktig - precis som att han skulle vara något annat... Vår finaste prins!

Idag fick vi namnet på den typ av cp-skada som de tror att Elis har, dvs det är ännu ingen diagnos fastställd.
Spastisk diplegi heter det om jag nu inte minns fel. Detta innebär att både armar och ben är påverkade men benen mer än armarna...

Vikten var oxå en positiv upplevelse idag - han har ökat 250 g på två veckor!

Vi ska dock börja byta ut vällingen mot sondnäring istället då han via vällingen inte får i sig allt vad han behöver. Så nu blir det till att köpa mat på apoteket till honom och hoppas på att han accepterar det hela. Det var dock inget som fanns hemma idag så det är beställt och kommer förhoppningsvis på måndag em.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0